5 tips for en vellykket hagefest

5 tips for en vellykket hagefest

Solfylte sommerdager betyr hagekos. Sommeren er den beste tiden for fester, men hva må man huske på når man får besøk utendørs?

Sommersolen varmer, munter prat fyller partyteltet i hagen, og den deilige duften fra grillen gir vann i munnen – det er herlig å være ute! Sommeren er definitivt den beste tiden for å utnytte hageområdet og kose seg med et par gode venner. Om sommeren feirer vi Sankthans, konfirmasjoner, skoleavslutninger og bursdager. Her får du våre tips til hvordan du kan organisere en vellykket hagefest.

1. Partytelt i sol og regn

Sommeren er fantastisk, men været kan være uforutsigbart. Sett opp et partytelt eller en paviljong i hagen, så slipper du å bli overrasket av været.

I teltet kan du gjøre klar spiseplassen for gjestene. Hold deg oppdatert på de gjeldene reglene i forhold til antall gjester, og husk å ha nok avstand mellom stolene. Den sammenleggbare paviljongen med Quick Up-funksjon er enkel å både sette opp og ta ned. Det robuste partyteltet med veggdeler med vinduer passer perfekt uansett vær.

Her finner du våre praktiske partytelt og paviljonger.

puutarhakalusteet.jpg

2. Partytelt er praktisk både i sol og regn

Sett opp terrassebord på linje, og kombiner med elegante hagebenker, slik at alle kan nyte festen ved samme bord. Du kan også plassere flere cafébord med stoler i hele hagen for å øke avstanden og gjøre det mer luftig. Hvis det blir for få sitteplasser, kan du bruke de robuste oppbevaringskassene: når du snur dem opp ned, blir de perfekte paller. Husk også brettbordet av metall, som er et godt hjelpemiddel når du for eksempel skal servere drikke.

3. Det beste på festbordet: servise som er enkelt å vaske opp, og kald drikke 

Det er fantastisk å arrangere fester, men å bruke engangsservise er ikke bra for miljøet. Velg heller servise og bestikk av plast, som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette kan du bruke igjen og igjen. Tryll frem et bærekraftig og vakkert festbord med plastservise som ikke inneholder BPA-plast.

sinkkisanko_950.jpgI sommervarmen er det også deilig med forfriskende, kald drikke. Det eneste problemet er at drikken raskt blir varm når solen steker. Derfor er det lurt å lage en isbøtte til hagefestens drikke i en stilig sinkbøtte! 

Se vårt utvalg av utemøbler.

4. Interiørprodukter og belysning skaper stemning for festen

Du kan lage hyggelig stemning med interiør og utearmaturer. Det er bedre å sitte i hagestolene hvis du utstyrer dem med sitteputer. For kjølige kvelder er det lurt å ha mange nok varme pledd, slik at ingen fryser. LED-lys passer også fint på bordet, og lyslykter ved inngangen eller på terrassen skaper en fantastisk ramme. Lysslyngen til utendørsbruk lyser vakkert i skumringen. Du kan også pynte med fine solcelledrevne pyntelamper!

hampurilaispuristin_950.jpg

5. Maten fra grillen er hagefestens høydepunkt: lag hamburgerne enkelt!

En hagefest er ikke komplett hvis du ikke serverer deilig mat. Grilling er definitivt en av tingene som gjør sommeren så fantastisk. I den doble grilltønnen kan du lage delikatesser til alle gjestene dine. Hamburgeren er en klassiker på hagefester, og den er alltid populær. Du kan selv forberede flate, solide hamburgere med en hamburgerpresse. Hamburgerne stekes på risten uten å bli ødelagt, og de kan ikke rømme med i grillristen. 

Se vårt utvalg av griller