Den store sykkelguiden

Den store sykkelguiden

Vårtid er sykkeltid! Hos oss finner du sykler til hele familien, både med og uten elektrisitet.

Vi har et stort utvalg av sykler som passer alle, uansett alder og hva du ønsker å bruke sykkelen til.

Vår sykkelserie Yosemite er utviklet og grundig testet for nordisk klima og terreng. Dermed kan du være trygg på at du finner en god sykkel hos oss.

73122

Sykler for barn

Enten barnet skal lære å sykle, eller allerede er i full fart med sykling til og fra skolen og fritidsaktiviteter, er det helt avgjørende å ha en sykkel man kan stole på. 

Skal barnet lære seg å sykle på to hjul, kan en sykkelstang være et flott hjelpemiddel.

De fleste av barne-og ungdomssyklene i vårt utvalg er utstyrt med både fotbrems og håndbrems. En fotbrems gjør at barnet ikke behøver like utviklet koordinasjonsevne, men fotbremsing kan også være et hinder hvis barnet liker å sykle i terreng eller på ujevne veier.

Vi har derfor satset på et bredt sortiment av sykler i alle størrelser. Se tabellen under for å finne en passende størrelse til ditt barn:

73083

For mindre barn er det viktig å ikke gå opp i størrelse for tidlig. En god regel er at barnet skal nå ned til bakken med begge føttene når han eller hun sitter på setet.

En balansesykkel uten pedaler der barnet tar fart og bremser med beina, kan være fint for de aller minste. Det samme gjelder trehjulssykkel eller sparkesykkel med støttehjul. Husk også støttehjul til sykkelen frem til barnet er stødig nok til å sykle på egen hånd.

Til eldre barn har Biltema en rekke juniorsykler.

73098

Sykler til voksne

Sykler du mest små turer i byen, er du en aktiv pendlersyklist, eller trives du med lange sykkelturer i skog og mark? Biltema har modeller for alle formål.

Klassisk

En klassisk modell passer perfekt for deg som holder deg til kortere strekninger og hvor du sitter i komfortabel stilling fordi setet er bredt.

Du sitter oppreist, og styret er høyt med buede håndtak innover. De klassiske modellene er gjerne utstyrt med pakkeholdere og sykkelkurver – praktisk hvis du for eksempel vil handle noe på vei til eller fra jobb.

Terrengsykkel

Ønsker du å sykle i skog og mark, kan en terrengsykkel være noe for deg. Da er det smart å tenke litt ekstra på både hjulstørrelse, antall gir, bremser og demping.

En større hjultype gjør at sykkelen triller lettere og passer bra på asfalt, mens mindre hjul passer deg som liker å sykle i tøffere terreng. Mindre hjul passer også godt dersom du ikke er så høy. Sykler du aktivt, er det bra å velge en terrengsykkel med hydarulisk skivebrems i stedet for den tradisjonelle V-brems.

En skivebrems bremser bedre og mykere, og krever mindre vedlikehold. Den sliter ikke på felgen, fungerer bra selv om det er vått, og fungerer på bedre dekk som gjerne brukes på terrengsykler.

Om du sykler mye i terreng, gjør en støtdempende gaffel at du sykler mer behagelig, tryggere og morsommere. En låsbar gaffel er også praktisk når du sykler på flat mark i ny og ne. En justerbar gaffel er bra hvis du vanligvis sykler i ulike typer terreng og trenger ulik demping avhengig av hvordan veien ser ut.

Elsykler

Interessen for elsykler øker for hvert år som går. Det å kunne dra på lengre turer med små barn, eller sykle til jobben uten å bli svett - det er rett og slett et veldig godt argument for mange.

Vi har elsykler for mange ulike formål, fra klassisk elsykkel med bagasjebrett, fotbrems og kurv, til moderne og litt sporty modeller for aktiv og variert sykling.

Sammenleggbar

Vår sammenleggbare elsykkel er en av våre populære produkter. Den brettes enkelt sammen for å ta den med på ferietur, for eksempel i bobilen, campingvogna eller båten.

En annen favoritt er elsparkesykkelen E-kick. Elsparkesykkelen har en makshastighet på 20 km/t, er sammenleggbar og enkel å transportere.  

Alle elsyklene er utviklet og grundig testet for nordisk klima og terreng.

Sykkeltilbehør

Sykkelsesongen krever også tilbehør. Det viktigste tilbehøret er hjelmen, og i vårt utvalg finner du hjelmer både for voksne og barn. Begge hjelmtypene er utstyrt med Mips, som beskytter mot rotasjonsbevegelser.

Barnehjelmen har i tillegg en grønn sikkerhetsspenne, som sørger for at hakereimen løsner dersom barnet skulle henge seg fast i noe, for eksempel på lekeplassen.

Er det på tide for barna å lære seg å sykle? Med en smart sykkelstang som enkelt kan festes bak, har du full kontroll frem til barnet ditt blir trygg på sykkelen. Et gasshåndtak med motorsykkellyd som festes på styret i stedet for det vanlige sykkelhåndtaket, gjør sykkelen straks morsommere. Når du vrir på håndtaket, høres det ut som en motorsykkel som gir gass. 

Har du barn som ikke sykler selv, kan et sykkelbarnesete være smart for å komme seg ut på sykkeltur. Og ikke glem feste til setet, perfekt hvis barnesetet skal flyttes mellom ulike sykler.

Kjekt å ha:

  • Skjermer 
  • Sykkelstøtte 
  • Bagasjebrett
  • Lys 
  • Ringeklokke
  • Sykkelstativ til bil 

 

 

 

 

 

Relaterte artikler

Gjør sykkelen vårklar

Gjør sykkelen vårklar

Dersom sykkelen har stått i boden eller garasjen frem til nå, så bør du ta en ordentlig sjekk før du tråkker i vei. Les mer >>

Slik velger du riktig sykkelhjem til barn

Slik velger du riktig sykkelhjem til barn

Barn på sykkel bør derfor alltid bruke hjelm, uansett om de bruker egen sykkel eller sitter i barnesete eller sykkeltilhenger. Les mer >>

Dette bør du tenke på når du skal velge riktig barnesykkel

Dette bør du tenke på når du skal velge riktig barnesykkel

Enten det handler om å lære seg å sykle eller å ta seg raskt til og fra skolen og fritidsaktivitetene, er det viktig å ha en sykkel du kan stole på. Vi hjelper deg med å finne sykkelen som passer akkurat til ditt barn. Les mer >>