DIY – gjør det selv-prosjekter i hjemmet

Det finnes fine og praktiske DIY-prosjekter for alle – for både nybegynneren og mesterhåndverkeren. Det er mye du kan forandre, oppgradere eller renovere i hjemmet. Med litt kreativitet og riktig utstyr kan du gi møblene dine et nytt liv eller skape helt nytt interiør!

Men hva betyr egentlig DIY?

DIY-prosjekter, eller gjør det selv-prosjekter, blir stadig mer populære. Mange har begynt å innse gleden ved å med små midler pusse opp og pynte hjemme, slik at de kan gi de slitte møblene sine nytt liv. Med DIY-prosjekter skal det ikke koste skjorten å pynte opp den gamle kommoden, ordne nye spisestoler eller friske opp sofabordet. Det er kreativiteten og ambisjonsnivået som setter grenser.

Her deler vi noen av DIY-prosjektene som kundene våre har puslet med, med materialer fra Biltema. Slipp DIY-inspirasjonen løs!

Gjør om stolene dine – flett med jutetråd

Har stolputene mistet formen, fargen eller utseendet? Har du sølt noe som ikke går bort, eller har stolene blitt noen år? Vurderer du å kjøpe nye stoler? Ikke gjør det, men forleng heller stolens levetid med et nytt flettet sete!

Med slitesterk juteråd kan du, som en av kundene våre, forvandle den gamle stolen din til en spiseborddrøm! Det finnes forskjellige teknikker for hvordan man fletter en stolpute. Du kan gjøre det i et rutemønster, som vist på bildene under, eller du kan bruke et konvoluttmønster. Vårt beste tips for hvordan du bør gjøre flettingen er å google – for det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til.

82611

Flettet stolsete - Kunden vår har flettet et nytt stolsete med jutetråd fra oss. Ble ikke resultatet fantastisk? Foto: @rimeligfint.

Enkel makeover av kommoden

Har du en kommode som synger på siste vers? Det kan hende den har blitt ripete, eller at du har blitt lei av utseendet og fargen. Før du drar til møbelbutikken for å kjøpe en ny, synes vi du skal prøve å gi den en makeover! Du kan nemlig enkelt forandre kommoden ved hjelp av maling og nye knotter og håndtak.

Slik blir kommoden din god som ny:

  1. Begynn med å fjerne knottene eller beslagene.
  2. Vask møbelet grundig, og sparkle eventuelle hull fra beslagene eller riper ved behov.
  3. Slip hele møbelet med sandpapir, og tørk deretter grundig av det. Da fester den nye malingen bedre.
  4. Når malingen har tørket, kan du montere de nye håndtakene, og vipps så har møbelet fått et nytt liv!
82612

Kommode - Skinnhåndtakene våre har gitt denne kommoden et helt nytt og moderne utseende. Foto: Stine Sveen.

Vårt utvalg av håndtak og knotter

Gi pottene dine et nytt utseende

Ved å male pottene dine får du muligheten til å være ekstra kreativ, og det er kanskje noe hele familien kan gjøre sammen? Med hobbylakk fra oss kan du enkelt forvandle pottene dine til noe unikt og personlig.

Før du maler pottene dine, er det viktig at du rengjør dem grundig og lar dem tørke helt.

Hvis du skal male med hobbylakk, er det viktig at du rister boksen først, og at du bruker riktig avstand mellom sprayboksen og potten. Husk også at det kan hende du må spraye flere lag med cirka fem minutters mellomrom for å få riktig nyanse. Vi anbefaler at du bruker sprayboksen utendørs på et sted der det ikke gjør noe om du søler litt, og at du bruker klær som det ikke er så farlig med.

Våre hobbylakk

Puss opp med dekorplast og kanalplast

Har du et gammelt sofabord eller avlastningsbord som du ikke er helt fornøyd med lenger? Mange bord blir dessverre ripete med årene. Det er nesten uunngåelig. Men i stedet for å kjøpe et nytt, kan du med enkle grep skape et helt nytt bord!

Med fin dekorplast eller solid kanalplast forvandler du enkelt det ripete sofabordet til noe nytt og moderne, slik at det får nytt liv. Med dekorplasten vår er det nesten bare fantasien som setter grenser. Du kan nemlig forvandle en rekke interiørdetaljer, avlastningsflater, benker eller hylleplater ved hjelp av dekorplasten.

Hvis du velger å bruke kanalplasten vår, som er et slitesterk og solid materiale, kuttes den enklest med en fintannet sag. Har du for eksempel et sofabord med en ripete glassplate som du er lei av? Bytt ut glassplaten med kanalplasten! Skjær ut riktig må, og fest deretter kanalplasten med lim eller egnede skruer på det møbelet du pusser opp.

82613

Topplate til stuebord - Her har en av kundene våre laget en ny topplate til sofabordet sitt ved hjelp av kanalplast fra oss. Foto: @ny.variant

Trepinner – til moderne spisebrikker

Vil du dekke et ekstra fint middagsbord? Eller vil du beskytte spisebordet fra barnas søl? Med trepinner fra oss kan du lage fine og praktiske spisebrikker til spisebordet – som i tillegg er fine nok til at du kan bruke dem når du inviterer andre til middag! Trepinnene limer du enkelt sammen med vanlig trelim eller superlim. Hvis du oljer inn trepinnene før du limer dem sammen, får du et fint og blankt resultat. Oljebehandlede trepinner tåler også fuktighet og matsøl bedre, slik at underlagene holder seg fine lenger.

82614

Spisebrikker til spisebordet - Moderne spisebrikker til spisebordet gir en flott borddekking. Her har en kunde brukt trepinner fra oss. Foto: @camillakviano

Relaterte artikler

Disse tiltakene kan du enkelt gjøre selv

Disse tiltakene kan du enkelt gjøre selv

Det er mange ting man kan gjøre for å spare strøm. Mens noen tiltak er tidkrevende og koster mye, er det mye som kan gjøres både rimelig og enkelt. Få tipsene her!

7 ting du bør tenke på når du kjøper fliser og klinker

7 ting du bør tenke på når du kjøper fliser og klinker

Det finnes et overflod av forskjellige keramiske fliser som varierer i farge, størrelse og funksjon. Hvilke bruksområder har de og hva bør du tenke på?

Elverktøy – velg riktig elverktøy for oppgaven

Elverktøy – velg riktig elverktøy for oppgaven

Er du en innbitt hjemmesnekker, eller kanskje du har lyst til å lære mer om hvordan du gjør ting, og hvilke verktøy du trenger?