God og varm bil til en billig penge

Vinteren er kald og mørk nok fra før, så det er ingen grunn til å starte dagen i en iskald bil. Men det slipper du, ved å investere noen skarve hundrelapper.

Det kan være tungt å komme i gang med dagen i årets mørkeste og kaldeste måneder, og det blir ikke noe av lettere hvis en nediset og iskald bil er en del av morgenrutinen.

Dersom du har oppvarmet garasje, er saken selvfølgelig grei. Men det er det langt ifra alle som har. Da kan sure og kalde vintermorgener bli enda litt vanskeligere å takle, men enkle grep sikrer deg en atskillig mer behagelig start på dagen.

Enkel og elektrisk

Mange nye biler har innebygget motorvarmer, ofte med fjernkontroll slik at du kan starte den en stund før du skal bruke bilen. Men for de av oss som ikke har slik luksus, gjelder det å installere en motorvarmer selv. Da er en elektrisk motorvarmer en rimelig og enkel løsning, og Biltema har et godt utvalg. Denne 0,5 meter lange slangevarmeren varmer opp kjølevæsken i blokken, og får den til å sirkulere. Etter tre-fire timer er maksimal temperatur oppnådd. Pass imidlertid på at varmeelementet er dekket av kjølevæske!

Biltema har en rekke forskjellige varianter, fra 32mm til 40mm. Dersom du er usikker på hva du trenger, eller hvordan den skal monteres, får du god hjelp av de ansatte i butikken.

Behagelig kupé

Med motorvarmen på plass, er neste skritt å få varmet opp kupeen. Dette er alfa og omega for komforten på kjøreturer om vinteren. Både fordi du får en behagelig temperatur i kupeen allerede i det du setter deg i bilen, men også fordi dette kan spare deg for mange minutter med skraping av is, eller venting på at duggen på rutene skal forsvinne.

Effektive kupévarmere trenger bare omtrent en halvtime på å få god lunk i bilen, og vipps så er kjøreturen en drøm. Også her har Biltema et bredt utvalg, som for eksempel denne med 1400W effekt, og automatisk effektregulering og overopphetingsvern. Det vil si at når temperaturen stiger i kupeen, reguleres effekten automatisk. Eller den litt mindre kraftige på 950W, som også har automatisk effektregulering og overopphetingsvern. Kabel samt feste for veggmontering følger med.

Det er nemlig mange som synes det er greit å montere kupévarmeren, slik at den ikke ligger og slenger i dørken. Da må du bare være forsiktig med hvor du skrur den fast, slik at det ikke er kabler og lignende som kan ta skade. Eventuelt kan du montere en kupévarmerhylle som holder kupévarmeren på plass, men lar deg fjerne den ved behov. Det er tross alt ikke alle som ønsker å ha kupévarmeren i bilen året rundt, og med denne løsningen trenger du ikke det.

Dersom du ikke har det helt store behovet for en kupévarmer, men ønsker litt ekstra tilgang på varme under starten av kjøreturen, finnes det en snerten liten løsning i form av denne 12V varmeviften som du kobler i sigarettenneruttaket. Den har et vribart feste, slik at du kan rette varmen dit det trengs mest, og om sommeren kan den brukes som vifte uten varme.

Montering av motor- og kupévarmere er som sagt en enkel sak. Det du først og fremst trenger, er en ledning inn fra motorrommet, og en kontakt til varmeren, inne i kupéen. Biltema har alt du trenger, fra motorvarmesystemer til tilbehør som motorvarmerkabel, vegguttak, eller inntaksledning. På nettsiden og i Biltema-appen står det hvilke typer som kan kombineres, og alt av utstyr er samlet under «Motorvarmere». Du får gode råd og hjelp til montering på nettsidene, eller av de ansatte i butikkene. Da er det bare å se frem til en varm og lun vinter i bilen!