Nå gjør vi oss klare for norgesferie!

Nå gjør vi oss klare for norgesferie!

Halve Norge forteller at de planlegger norgesferie i sommer, og mange tyr til bilen for å komme seg rundt i vårt lange land. Her er tipsene som gjør bilen klar for tur!

Mange ser til Norge når det kommer til feriering og gode sommeropplevelser i sommer, og familiebilen er et trygt og godt alternativ. En undersøkelse fra Norstat viser faktisk at 46 prosent allerede har bestemt seg for bilferie i Norge. Det kan likevel fort bli trangt i bilen når alt skal pakkes og tas med på tur. Heldigvis finnes det mange gode løsninger som gjør det mulig å feriere i bilen og nyte sommeren!

Overnatte og komfort i bilen 

Mange ønsker å overnatte i bilen for å spare penger, men også ha større frihet ved å kunne slå seg til ro nesten overalt der det er lovlig å stoppe. Det er kanskje ikke like luksuriøst som å sjekke inn på hotell, men med et par smarte grep så kan man få en behagelig og like bra sommeropplevelse i bilen. 

Husk at du trenger utstyr som virker også når motoren ikke er i gang. Vis hensyn og vær forsiktig. Hos NAF kan du lese mer om reglene for deg med bobil, og her kan du få flere råd om fricamping.

En luftmadrass og sovepose er kanskje det viktigste for en god natts søvn i bilen, spesielt over flere dager. Du slipper å ligge på hardt underlag, og kan kan både sove på ryggen og sidene uten å få vondt i kroppen. Tar du også med et par puter og pledd så er mye gjort. 

Alle vet at det er viktige å drikke nok vann om sommeren. Derfor kan det være lurt å investere i en sammenleggbar vannkanne med kran, slik at du har nok vann til drikke, matlaging og håndvask. Det praktiske med en vannkanne med kran er at du slipper søl og kliss i bilen.

Det er svært få som er glad i en varm bil om sommeren. En glovarm bil om kan unngås ved å finne en parkering som er dekket med litt skygge så langt det er mulig. En solbeskytter som dekker frontruten og sidevinduene er et annet tips som gjør temperaturen litt mer behagelig, samtidig som den skjermer mot lys utenfra når du skal sove. Den skjermer også mot innsyn, og bidrar til at man følger seg mer komfortabel i bilen om nettene. 

En elektrisk vifte som kobles i sigarettenneruttaket er en annen forfriskende løsning som gir det en ekstra frisk bris på varme sommerdager.

Blir det lagt mellom pausene, kan du bruke en praktisk varmekopp som kobles til sigarettenneren i bilen slik at du alltid har varm drikke underveis. En drikkeholder med plass til ekstra oppbevaring kan være supersmart dersom du ikke har det i baksetet fra før, denne har plass til to kopper, og festes mellom setene bak, eller mellom forsetet og midtkonsollen.

Orden og smart oppbevaring

Bilturer kan også by på en del praktiske utfordringer: Hvordan få plass til alt, og hvordan holde barna i aktivitet når det blir mye kjøring? Her finner du alt du trenger for å være godt forberedt! 

Noe av det mest praktiske er en ryggstøtte-lomme, som rommer drikkeflasker, nistepakker, tørkepapir, søppelposer og nettbrett. Her får du plass til alt du trenger. En egen beskyttelsessmatte sørger i tillegg for at sjåføren ikke sitter med blikket i bakspeilet hele tiden for å følge med på de minste som spiser. Denne kan enkelt puttes i vaskemaskin.

En kombinert bilstøvsuger og kompressor som kan kobles til sigarettenneruttaket er perfekt både for biler og båter. Minikompressoren pumper i tillegg opp bildekk, sykkeldekk, fotballer og badeleker.

En støvsuger som tar unna smuler og skitt, men også kan brukes til å fylle luft i alt fra dekk til badering, er jo praktisk å ha tilgjengelig i bilen.

950x580_body.jpg

Kjæledyr og ekstra komfort

Med kjæledyr på tur, er det lurt å huske på transportbur og sikkerhetssele. For de andre tobeinte i baksetet er en nettbrettholder en stemningsredder på lange turer.

En lett og fleksibel reisepute som kan formes på ulike måter, er lur til mange formål. Lukk glidelåsen, og bruk den som korsryggstøtte, nakkestøtte eller håndvarmer. Åpne glidelåsen, og bruk den som korsryggstøtte, hodepute eller sitteputte.

Reiseputen kan også brettes og bruke som skjermstøtte, helst når bilen ikke er i fart. Da bruker vi nettbrettholderen i stedet. 

Vær oppmerksom på at gjenstander helst ikke skal ligge løst i bilen. Selv en drikkeflaske kan gjøre stor skade ved bråbrems, for ikke å snakke om et nettbrett. 

Camping og bobil

Har du campingvogn eller bobil, og en del erfaring med campinglivet fra før så er du allerede på god vei. Likevel er det mange som enda ikke har unnet seg et luftfortelt til campingvogna som virkelig kan anbefales. Forteltet er raskt og enkelt å sette opp, og kommer med to justerbare støttestolper som gir større stabilitet mot vognkroppen. Det har også to dører med ventilasjonspaneler.

950x580_body_luftfortelt.jpg

Legg inn en teltmatte som er lett å rengjøre, og du har virkelig bygget på "huset". En vindskjerm kan være supersmart for en typisk norsk sommer, for eksempel rundt piknikkbordet der du kan nyte god mat og drikke både morgen og kveld. Dersom du har litt lite plass i bilen, bør du vurdere en takboks som passer de fleste lastholdere, Se også vår kajakk/kano-holder hvis du virkelig skal laste opp for sommeren. 

Les alt om telt her 

En kjøleboks er noe av det viktigste å ha med på tur, og Biltema har en stabil boks for midlertidig oppbevaring av mat/drikke som skal holdes kald eller varm. 230 V eller 12 V DC, gjør den like anvendelig i bilen og båten som for midlertidig oppbevaring i hjemmet.

Et siste tips er den sammenleggbare solcellepanel/powerbank-komboen, som kan lade inntil to enheter samtidig, uansett hvor du er.

Da gjenstår det bare å ønske en riktig god ferietur! :) 

w

Hva slags "telter" er du?

Hva slags "telter" er du?

LES MER
Biltur med niste og kos

Biltur med niste og kos

LES MER