Nå gjør vi oss klare for norgesferie

Nå gjør vi oss klare for norgesferie

Halvparten av oss planlegger norgesferie i sommer, og mange tyr til bilen for å komme seg rundt i vårt lange land. Her er tipsene som gjør bilen klar for tur!

Det er ikke særlig overraskende at mange ser til Norge når det kommer til feriering og gode sommeropplevelser, og familiebilen er et trygt og godt alternativ i disse dager.  Norstat og Schibsted spurte nylig nordmenn om ferieplanene i sommer. Da svarte faktisk halvparten at de planlegger sommerferien i Norge, og mange med bil.

Likevel er det begrenset plass i en bil, og det kan fort bli litt kjedelig for barn å sitte i bilen i flere timer. Heldigvis finnes det mange gode løsninger. Med en del praktisk utstyr er det faktisk mulig å feriere i bilen dersom man ønsker det. 

Bo i bilen?

For mange blir billivet så behagelig at det kan bli fristende å overnatte der inne. Bobilinteressen har eksplodert denne våren, men mange velger også å innrede sin egen varebil, eller leie en, for sommeren. I tillegg er det en veldig rimelig løsning, og gir stor fleksibilitetet på reisen, siden man kan slå seg til ro nesten overalt der det er lovlig å stoppe.

Luftmadrass og sovepose må selvsagt med i så fall, og med et par puter og pledd blir det hyggelig baki. Tar du med deg en sammenleggbar vannkanne med kran, er du sikret vann til matlagingen, drikke, oppvask, håndvask og diverse, uten for mye søl.

Blir sommeren varm er en elektrisk vifte som kobles i sigarettenneruttaket en smart løsning. Er du redd for at det blir kjølig og kald om kveldene, så bør du vurdere en kupevarmer. Kombinert med en campingbordlampe til skumringer og morgener er mye gjort.

Vår praktiske varmekopp som kobles til sigarettenneruttaket holder drikken varm når det er langt mellom pausene.

Orden og oppbevaring?

Bilturer kan også by på en del praktiske utfordringer: Hvordan få plass til alt? Hvordan holde orden på langtur, og ikke minst - hvordan holde barna i aktivitetet når det blir mye kjøring? Her finner du alt du trenger for å være godt forberedt! Det første du bør gjøre er å sørge for at bilen er i god stand før avreise, spesielt hvis du har en litt eldre bil. Da kan du nyte turen uten å bekymre deg for mye. 

Noe av det mest praktiske er en ryggstøtte-lomme, som rommer drikkeflasker, nistepakker, tørkepapir, søppelposer og nettbrett. Her får du plass til alt for en ryddig opplevelse i bilen, selv når det blir spising og drikking. En egen beskyttelsessmatte sørger i tillegg for at sjåføren ikke sitter med blikket i bakspeilet hele tiden for å følge med på de minste som spiser. Denne kan enkelt puttes i vaskemaskin.

En kombinert bilstøvsuger og kompressor som kan kobles til sigarettenneruttaket er perfekt både for biler og båter. Minikompressoren pumper i tillegg opp bildekk, sykkeldekk, fotballer og badeleker.

En støvsuger som tar unna smuler og skitt, men også kan brukes til å fylle luft i alt fra dekk til badering, er jo kjempesmart å ha tilgjengelig i bilen. En drikkeholder med plass til ekstra oppbevaring kan være supersmart dersom du ikke har det i baksetet fra før, denne har plass til to kopper, og festes mellom setene bak, eller mellom forsetet og midtkonsollen.

Komfort og ekstrautstyr

Med kjæledyr på tur, er det lurt å huske på transportbur og sikkerhetssele. For de andre tobeinte i baksetet er en nettbrettholder en stemningsredder på lange turer, og solbeskyttere for sidevinduene bidrar til å holde temperaturen nede, og selvsagt solstråelene vekk fra øynene og skjerm. 

En lett og fleksibel reisepute som kan formes på ulike måter, er lur til mange formål. Lukk glidelåsen, og bruk den som korsryggstøtte, nakkestøtte eller håndvarmer. Åpne glidelåsen, og bruk den som korsryggstøtte, hodepute eller sitteputte.

Reiseputen kan også brettes og bruke som skjermstøtte, helst når bilen ikke er i fart. Da bruker vi nettbrettholderen i stedet. 

Vær oppmerksom på at gjenstander helst ikke skal ligge løst i bilen. Selv en drikkeflaske kan gjøre stor skade ved bråbrems, for ikke å snakke om et nettbrett. 

Camping og bobil

Har du oppgradert til campingvogn eller bobil, og har en del erfaring med campinglivet fra før så er du allerede på god vei. Likevel er det mange som enda ikke har unnet seg et luftfortelt til campingvogna som virkelig kan anbefales.  Forteltet er raskt og enkelt å sette opp, og kommer med to justerbare støttestolper som gir større stabilitet mot vognkroppen. Det har også to dører med ventilasjonspaneler. Legg inn en teltmatte som er lett å rengjøre, og du har virkelig bygget på "huset". En vindskjerm kan være supersmart for en typisk norsk sommer, for eksempel rundt piknikkbordet der du kan nyte god mat og drikke både morgen og kveld. Dersom du har litt lite plass i bilen, bør du vurdere en takboks som passer de fleste lastholdere, Se også vår kajakk/kano-holder hvis du virkelig skal laste opp for sommeren. 

Les alt om telt her 

Et siste råtips er den sammenleggbare solcellepanel/powerbank-komboen, som kan lade inntil to enheter samtidig, uansett hvor du er.

Da gjenstår det bare å ønske en riktig god ferietur! :) 

Hva slags "telter" er du?

Hva slags "telter" er du?

LES MER
Biltur med niste og kos

Biltur med niste og kos

LES MER