Høye strømpriser holder grillen i gang

Høye strømpriser holder grillen i gang

Mye tyder på at grillsesongen kommer til å vare lenge i år. Vi har nemlig begynt å grille for å spare på den stadig høyere strømregningen, og det merkes på salget av kull og briketter.

Biltema opplever rekordsalg av grillkull og briketter, og det er svært uvanlig siden kalenderen sier høst, og vi derfor er utenfor den tradisjonelle grillsesongen. Omsetningen av grillull/briketter har økt med mer enn 50 % de tre siste ukene. Men selv om høsten i år har vært ekstra solrik, er det ikke bare været som kan ta æren for dette. Vi har nemlig begynt å grille i stedet for å bruke stekeovnen og platetoppen, for å redusere de stadig høyere strømregningene, forteller kjedens markedssjef Jens Stig:

Vi ble nysgjerrige på det store salget, og da spurte vi rett og slett kundene. Og svaret overrasket oss. Det viser seg nemlig at det skyldes sparehensyn mer enn at de har lyst til å grille.. Hvis det stemmer, vil salget fortsette resten av året, sier han.

150 kg grillkull i stedet

Tall fra danske Energistyrelsen viser at det for tiden er fornuftig å bruke grillen i stedet for stekeovnen og platetoppen. Komfyren er nemlig en av de store strømslukene i hjemmet. En komfyr hos en gjennomsnittlig dansk familie bruker 223 kWh i året. Med strømprisene vi hadde i uke 33 i august 2021, tilsvarer det cirka 500 kroner i året. Men hvis du sammenligner med samme uke i år, har prisen økt til 1300 kroner – et beløp du også kan kjøpe cirka 150 kg grillkull for.

Kundene våre gir uttrykk for at det er enklere å beregne forbruket når de bruker grillen, siden strømprisene er så uforutsigbare. De kan variere med flere kroner per kWh fra time til time, sier Jens Stig.

Relaterte artikler

Slik får du bilbatteriet til å fungere på sitt beste

Slik får du bilbatteriet til å fungere på sitt beste

Få tips til bilbatteriet i artikkelen.

Sykler til alle aldre og behov

Sykler til alle aldre og behov

Finn din nye sykkel her.

Lær å skifte hjul selv

Lær å skifte hjul selv

Lær å skifte hjul selv med enkle trinn.