Endelig juleferie - hva kan man gjøre i juleferien?

Endelig juleferie - hva kan man gjøre i juleferien?

Julen handler om å være sammen og finne en god balanse mellom å nyte late dager og gjøre litt mer fartsfylte aktiviteter.

Julen er en perfekt anledning til å bruke det som skjulte seg i julegavene, eller til og med bruke emballasjen som julegavene kom i. Kanskje kan dere lage en hytte av en stor pappeske?

Håndverk, spill og leker innendørs i julen

Når snøen laver ned og vinden uler ute, er det perfekt å bruke juleferien innendørs. Det er deilig og avslappende å tilbringe tid i sofaen sammen med julefilmene eller en god bok, mens man koser seg med julegodteri. Men man må også variere med mer aktive ting, som for eksempel spill eller lek.

69331
69332

Koselige hobbydager der kreativiteten slippes løs

Samle familien til en koselig dag med hobbyer og kreativitet. Form, bygg, mal og tegn – det er bare fantasien som setter grenser. Kanskje kan dere perle bordskånere? Eller en ny og fargerik dekorasjon til juletreet? Vi har også et stort utvalg av pappfigurer i form av lekekjøkken, lekegarasje, dyr og en romrakett. Pappfigurer er det perfekte tidsfordrivet, som barn kan male og dekorere slik de vil, samtidig som de blir til populære leker når de er ferdige.

Hos oss finner du det du trenger til både store og små, slik at hele familien kan bli med.

Hobby og kreativitet

 

Spill for hele familien

Det er gøy med spill for hele familien. Slipp kreativiteten løs og lag egne kort for quiz og mimeleker med forskjellige temaer. Det kan være alt fra jul og dyr til produkter fra Biltema eller kjente personer. 
Noe annet morsomt dere kan gjøre samme, er tegne/gjette-leken. En av dere begynner å tegne noe, og så skal de andre gjette hva det blir. Bruk en whiteboard og whiteboardtusjer, slik at alle enkelt ser hva som blir tegnet.

Whiteboardtusj

Selskapsspill for hele familien

Det er stor variasjon i spill, og du finner både avslappende og mer aktive spill for én eller flere spillere. Selskapsspill kommer i mange former og for forskjellige aldre, slik at alle i familien kan være med. Mer aktive spill som air eller et mini fotballspill, kan av og til passe bedre for de som er litt større, siden familiemedlemmene og vennene blir mer utfordret fysisk. Men disse spillene kan naturligvis også tilpasses, slik at de minste vennene og familiemedlemmene også kan være med.

Vårt utvalg av innendørsspill

Fantasifulle leker og rollespill

Bruk hjemmet til leker som setter fart på fantasien hos de mindre barna. Kle dere ut og lag en lekeverden med tepper og puter, som kan være små øyer i piratenes verden. Har bamsen slått seg, eller er mamma syk? Da er det lurt å ringe legen som kan trøste og plastre. Hvorfor ikke bygge verdens lengste togbane gjennom hjemmet – under stoler, bord og skap, over dørstokker og interiør.

Juleferie og vinterlek – en perfekt kombinasjon

Mange steder ligger snøen tung, men når solen titter frem, er det en perfekt dag for en familiedag i akebakken. Husk å kle dere godt og å ta med varm kakao og smørbrød. Kanskje tar dere med dere en sammenleggbar grill og griller pølser isteden? Uansett ligger alt til rette for en deilig dag med aking, snøengler, snømenn og snøballkrig.

Lag på lag

Det er viktig å kle seg etter været når dere skal ha det gøy i snøen. Lag på lag-metoden er smart for å holde seg varm og tørr gjennom hele dagen.

Slik kler du deg lag på lag

Vinterleker:

Se opp i bakken! Bruk timer i akebakken med en snowracer, et rumpeakebrett eller et tradisjonelt akebrett. Fartsfylte leker i snøen er en favoritt blant mange barn (og voksne)

Vårt utvalg av vinterleker

Piknik i akebakken:

Hold dere mette og varme i akebakken med varm kakao og deilige smørbrød. Mat smaker nesten alltid best utendørs når man har vært i aktivitet hele dagen. Husk sitteunderlag!

Piknik i akebakken

Relaterte artikler

Reflekser til hele familien

Reflekser til hele familien

Her finner du gode råd om reflekser, så du synes i mørket.