Med riktige klær blir det enklere å arbeide

Med riktige klær blir det enklere å arbeide

Vanlige klær gir ikke den riktige beskyttelsen, og de kan lett bli ødelagt når du vasker bilen, steller i hagen, maler eller snekrer. Med arbeidsklær fra oss får du den beskyttelsen du trenger, og du slipper å bekymre deg for støv, søl og jord – enten du er hjemmefikser eller profesjonell.

Enten du er hjemmefikser eller profesjonell er det viktig at du har riktige arbeidsklær som både beskytter og gjør det enklere å arbeide. Hos Biltema finner du alt fra arbeidsbukser og verneklær til arbeidssko og hansker.

Før du kjøper arbeidsklær, er det viktig at du tenker gjennom hva du faktisk trenger. Hvilke klær og hvilket utstyr du bør velge, avhenger naturligvis av arbeidet du skal utføre. Skal klærne beskytte, gjøre det enklere å arbeide eller sørge for at du er godt synlig på arbeidsplassen?

Her får du fem tips som kan være nyttige når du skal velge riktige arbeidsklær for oppgaven.

  1. Velg arbeidsklær etter arbeidsplassen. Før du kjøper arbeidsklær, er det viktig at du undersøker eventuelle krav, og at du finner ut hvilke av de som må oppfylles. Det er vanligvis arbeidsgiveren som bestemmer hva som gjelder for arbeidsplassen.

  2. Du kan med fordel velge forskjellige arbeidsklær som er tilpasset årstiden. Om sommeren bør du for eksempel bruke T-skjorter, shorts og en jakke med gode pusteegenskaper. Når du må beskytte deg mot uvær, er det lag på lag-prinsippet som gjelder. Undertøy som transporterer bort fuktigheten, et mellomlag, og en fôret arbeidsjakke som beskytter mot kulden. Når du kler deg på denne måten, blir det enkelt å tilpasse klærne når været skifter.

  3. Hvis du er yrkesaktiv, må du følge lovverket.
    Det som kanskje er aller viktigst når du skal velge arbeidsklær, er å sørge for at de oppfyller de lovpålagte kravene for bransjen. Det finnes for eksempel egne krav til arbeidsklær hvis du jobber med farlige kjemikalier eller med maskiner. Da må alt verneutstyr være CE-merket. For enkelte spesialklær finnes det for eksempel også krav om varselfarger for å bidra til arbeidernes sikkerhet. Ta en titt på produktbeskrivelsen for å finne ut om et produkt fra Biltema er CE-merket.

  4. Tenk på komforten. Arbeidsdagene er lange, ikke minst hvis man er utendørs i dårlig vær. Derfor er det viktig med arbeidsklær som du kan bevege deg fritt i, og som lar kroppen puste. Klærne må også ha god passform, og derfor er det viktig at du velger riktig størrelse, eller at du kan justere plaggene etter kroppen. Godt plasserte og praktiske lommer gjør også plagget mer brukervennlig.

  5. Ta vare på arbeidsklærne dine. Hvis du behandler arbeidsklærne dine på riktig måte, varer de lenger. Det betyr at du må vaske og tørke dem som beskrevet, slik at kvaliteten ikke forringes raskt. Derfor er det viktig at du tar godt vare på arbeidsklærne dine. Hvor ofte du bør bytte arbeidsklær, kommer an på hvor du jobber.

Her finner du utvalgte arbeidsklær du kan velge mellom, slik at du får et godt utgangspunkt – enten du er hjemmefikser eller yrkesaktiv.

Velg arbeidsbukse etter behov

I motsetning til hverdagsbukser er arbeidsbukser spesialutviklet for å tåle tøffe påkjenninger. Arbeidsbuksene våre finnes i flere størrelser og modeller, slik at det blir enklere å finne en bukse som passer.

SE ALLE HER

Fleksible arbeidsjakker

Nå slipper du å bekymre deg for vær og vind – arbeidsjakkene våre gir maksimal beskyttelse mot kulden. Hos oss finner du jakker som er vann-, vind- og smussavvisende. I tillegg har vi fleksible jakker med god passform, pusteegenskaper og bevegelsesfrihet. Må du være synlig på lang avstand? Da kan en varseljakke kombinert med varselbukser være et godt valg.

SE ALLE HER

Slik velger du de riktige arbeidshanskene

Uansett hva du skal jobbe med, trenger du riktige hansker for oppgaven. Du kan stille deg selv følgende spørsmål. Hva skal du beskytte hendene mot? Må hanskene beskytte mot kulde eller varme? Bør de nye arbeidshanskene dine være næringsmiddelgodkjente? Skal du håndtere kjemikalier?

SE ALLE HER

Suppler arbeidsklærne dine

Husk praktisk tilbehør av slitesterke materialer, som både forenkler arbeidsdagen og øker komforten. Utforsk belter, bukseseler, knebeskyttere, sokker, T-skjorter og mer i sortimentet vårt!

ALT INNEN ARBEIDSKLÆR



Relaterte artikler

Kle deg lag på lag

Kle deg lag på lag

Når du skal ut på tur er det viktig å kle seg etter lag på lag-prinsippet. Vi hjelper deg med å kle deg riktig for en dag i naturen.

Slik gjør du hagen klar for vinteren-hagekalender

Slik gjør du hagen klar for vinteren-hagekalender

I vår hagekalender gir vi deg våre beste tips og råd til hvordan du forbereder hagen din, på beste måte, for vinteren.