Morsomme vinteraktiviteter for variasjon i hverdagen

Morsomme vinteraktiviteter for variasjon i hverdagen

Nå er den kalde og fine tiden her. Mange bruker vinteren til å stå på ski eller komme seg ut i marka. Det finnes også andre aktiviteter som byr på variasjon i hverdagen. Vi ser på et par aktiviteter som du kanskje ikke har tenkt på.

Utespa

Et spabad er en perfekt kombinasjon av uteluft og selvpleie. Spabadet har plass til 4-6 voksne, og varmer opp vannet til 40 grader sånn at det blir godt og varmt selv om det er kaldt ute. Det har også frostvakt som gjør at vannet ikke fryser mens du er borte en tur, og en egen app som det kan fjernstyres med. Du tenker kanskje at spabad ikke egner seg om vinteren, men det kan fint brukes helt ned til 10 minusgrader. Det passer altså fint på terrassen eller hytta for litt avslappende vinterkos.

En myk og stilig morgenkåpe gir en enda mer luksuriøs følelse og med tilbehør som flytende drikkeholdere, bassengpleie eller bunnbeskytter så har du absolutt alt du trenger for en god spaopplevelse rett utenfor døren.

Ut på tur

Turer i frisk luft er en vinteraktivitet de fleste liker. Enten det er en kort gåtur eller en lengre skitur i skog og mark. Her kan et par praktiske produkter gjøre turen enklere og mer komfortabel. Da tenker vi vi på en god ryggsekk med plass til det du trenger, og underlag til å sitte på og litt koseutstyr som en termos, sammenleggbare turkopper eller en stolsekk som gjør at du kan nyte omgivelsene.

En rimelig og god mattermos er en fin investering før turen. Vi anbefaler denne termosen som ble testvinner og anbefalt produkt av dinside i 2017. Etter 12 timer var temperaturen fortsatt på hele 67,3 grader. Da er du sikret god og varm mat selv om du er ute i flere timer.

mattermos_950x580.jpg

Det godt å ta en pause, og hva er vel bedre en å fyre opp et bål som både varmer og gjør det ekstra hyggelig å lage mat. Et god tips er å bruke tennstål for å få fyr på bålet. Denne funker uansett om det er regn eller snø ute, og et veldig rimelig og pålitelig verktøy å ha med seg. Kombinerer du gnistene fra båltenneren med litt tørr og finkløyvd opptenningsved så kan man kose seg rundt bålet på et blunk.

Når det kommer til matlagingen bør du vurdere en grillrist som gjør det enklere å steke flere ting samtidig, med mindre du har god tid og foretrekker en pinne fra skogen, eller eventuelt et teleskopisk grillspyd som er litt mer fancy. En stekehelle passer også godt til matlaging over åpen ild, og du utvider mulighetene dine til å lage flere spennende retter.

Husk å tenke på brannfaren når du er ute i skog og mark. Hold deg oppdatert på brannforbud og lokale forskrifter når du tenner opp ute.

Isfiske

Isfiske er noe man hører veldig lite om, men som kan være utrolig gøy med rett utstyr. Det viktigste er å ta sikkerheten på alvor før du beveger deg ut på fisketur. Det betyr at du bør skaffe deg kunnskap om området og sikkerhetsutstyret slik at du vet hvordan du bruker det i tilefelle uhellet er ute.

Ta med deg utstyr som gjør at du kan måle istykkelsene og vurdere bæreevnenen. Du bør kunne skille mellom stålis, sørpeis og våris slik at du ferdes trygt på isen. Alle vann har også svakere partier, og områder du alltid bør unngå. Ispigger er et veldig viktig verktøy man bør ha med i tilfelle uhellet er ute og man faller igjennom isen. Sett deg litt inn i dette før du planlegger turen. Les mer på varsom.no.

Det viktigste for vellykket isfiske er en god isbor for å borre hullet og og et pilkesett du kan bruke for å fange fisken.

For å slippe å stå mens du fisker er det kjekt å ha en isfiskekasse med en varmeisolerende sittepute på lokket som gjør det til en krakk, samtidig som du har oppbevaringsrom med plass til sluker, sener og kroker i selve boksen. Dermed har du en 2-i-1 løsning som rommer fiskeutstyret og en varm og behagelig sitteplass.

950x580_isfiske.jpg

Innelek

Det er godt å komme seg inn etter en dag ute. Kreative leker gir timevis med morro og holder barna opptatt mens man kan ta et pust i bakken. Perling er kreativt og gøy, og med 15 000 perler og noen perleplater så har man uendelig med muligheter noe som senker tempoet og lydnivået i huset.

Et annet alternativ er et tegnesett med fargestifter, fargepenner og tusjpenner som både fungerer til skolearbeid i hverdagen men også til tegning og lek på fritiden. Lekekjøkken i papp tar tegningen og kreativiteten til et nytt nivå. Først monteres det, deretter kan man fargelegge de detaljrike mønstrene som man selv ønsker, med både kritt, tusj og maling.

950x580_leke.jpg

Andre klassiskere som gjør innelek til en morsom aktivitet er togbane i tre, med broer, jernbaneoverganger, bygninger og klisser, eller en bilbane med to spor - perfekt hvis et søskenpar skal leke sammen. "Bitende krokodille" spillet kan hele familien spille sammen og med en partyhøytaller og litt musikk i bakgrunnen blir det enda bedre!