Pollen – gode rengjøringstips for å redusere plagene

Pollen – gode rengjøringstips for å redusere plagene

Fargerike blomsterbed, frodige parker og solstråler som endelig begynner å varme igjen. Det er en gledens tid for mange, men samtidig en tid preget av allergi for andre.

Pollenallergi kan være veldig plagsomt, og slitsomme symptomer kan raskt dempe gleden av den blomstrende årstiden. Det kan naturligvis være både slitsomt og frustrerende å ikke kunne nyte årstiden til fulle. Men det finnes ting du kan gjøre selv i hjemmet for å redusere plagene.

1. Bruk en luftrenser

En luftrenser forbedrer inneluften betydelig og bidrar til at det blir færre partikler i luften, noe som gjør den lettere å puste inn hvis du har pollenallergi. Hos oss finner du to forskjellige luftrensere – en som er tilpasset for 8–10 m², og en som er tilpasset for 20–22 m². Luftrenserne våre passer perfekt i soverommet, stua eller barnas lekerom. Den runde designen med 360-graders luftinntak gjør at den kan plasseres hvor som helst i rommet uten at effekten reduseres.

75983

Luftrenser smart, 35 W - Smart luftrenser som du kan styre fra telefonen.

75982

Luftrenser, 25 W - Du styrer denne luftrenseren med et berøringspanel.

Ta en titt på luftrenserne våre her

2. Rengjør grundig

Det er naturligvis viktig å rengjøre hjemmet grundig og regelmessig i pollensesongen. Det kan være en fordel å bruke en støvsuger med partikkelfilter (HEPA-filter) når du støvsuger, og at du bytter støvsugerpose litt oftere. Etter støvsuging er det lurt å vaske gulvene med fuktig mopp og å tørke av andre flater med en fuktig klut, siden det raskt samler seg pollenpartikler og støv der. Et tips er også å banke tepper og andre tekstiler regelmessig.

1. Unngå å ta med deg hjem pollen

Pollenpartikler fester seg lett til håret og klærne dine når du er ute. Gjør det derfor til en vane å bytte klær når du kommer hjem, og å dusje håret. Da risikerer du ikke at allergenene setter seg i sengetøyet, sofaen eller i klærne som henger i skapet. Husk også å vaske klærne dine oftere i pollensesongen.

2. Sett bort pyntegjenstander

Vi vet at ting som ligger fremme i hjemmet, raskt samler støv – og pollenpartikler. Derfor bør du sette bort så mange pyntegjenstander som mulig i pollensesongen.

3. Lukk vinduer og dører

Når det er mye pollen i luften, kan det hende du må lukke både vinduer og dører hjemme. Ofte synker pollennivået litt om natten, så hvis du må lufte, kan det være litt bedre å gjøre det om natten.

Sjekkliste – reduser pollenplagene i hjemmet

  • Bruk en luftrenser på soverommet.
  • Bytt laken ofte.
  • Støvsug og vask gulvet med fuktig mopp regelmessig.
  • Tørk av overflater med en fuktig klut ofte.
  • Bytt klær når du har vært ute, og vask dem.
  • Vask håret når du kommer hjem.
  • Unngå kontakt med pelsdyr som har vært utendørs.

Relaterte artikler

Slik pusser du opp baderommet selv!

Slik pusser du opp baderommet selv!

Her får du gode tips og råd til hvordan du kan pusse opp badet til å bli drømmebadet.

Smart belysning – med et tastetrykk

Smart belysning – med et tastetrykk

Fra din mobil styrer du enkelt vår Smart hjem-belysning.

Hjemmetrening for alle!

Hjemmetrening for alle!

Vi hjelper deg med å komme i gang med hjemmetrening. Les mer her.