Spar penger på vinterklar bil

Spar penger på vinterklar bil

Kalenderen viser at det er tid for å gjøre bilen vinter-klar. Gjør jobben selv og spar tusenvis. Vi hjelper deg!

Du tenker helt sikkert at det ikke haster hverken med vinterdekk, sjekk av bil-batteri eller bytte av vindusvisker-blad. Det er masse du bør gjøre nå – og spar penger på å gjøre det selv.

Det er masse du bør gjøre nå – og spar penger på å gjøre det selv.

Hvis du venter med klargjøringen, risikerer du å måtte søke hjelp til det meste fordi det gjerne haster.

Ikke glem at selvgjort er velgjort. Bare på bytte til vinterdekk kan du fort spare 600 kroner på å gjøre jobben hjemme i garasjen. Alt du trenger er lys, garasjejekk, hjulkryss og litt kobberpasta.

Sjekk frontruten

Har du en sprekk i frontruten kan denne bli skikkelig lei når det er kaldt ute og du setter varmeapparatet på fullt trøkk. Da kan sprekken bli betydelig større og du må haste inn for å skifte frontrute.

De fleste forsikringsselskap har lave eller ingen kostnader for utbedring av små sprekker.

Sjekk også lykteglass for sprekker. Når det blir kaldt i luften vil lyktene kondensere lettere dersom det er sprekker. Da får du dårlig lys og sikt.

Rengjør vindusflatene for best mulig sikt. Du vil oppleve at høsten er en vanskelig tid å kjøre bil når overgangen fra lys til mørke kommer. Rutene er gjerne fulle av fluer og insekt-blod fra sommerens utflukter. Dette reduserer sikten betydelig.

Vindusviskerne må byttes før kulda setter inn. Uten gode viskerblad hjelper det ikke at frontruten er skinnende ren og blank.

SE HVORDAN DU BYTTER

Batterisjekk

Noe av det viktigste du gjør på vinterklargjøringen er sjekk av batteriet. Sørg for at det er fullt ladet og at alle cellene fungerer. Etterfyll gjerne med ionisert vann dersom nivået er lavt i cellene.

Et dårlig batteri blir fort fryktelig mye verre når du skal bruke både varmeapparat, setevarmer, varmetråder i vindu og radio. Da går det ikke lenge før du må haste inn til nærmeste Biltema eller verksted for å bytte.

Har du irr på batteripolene må du ta dette bort for å få best mulig lading. Smør gjerne pol-skoene med fett eller vaselin. Dersom batteriet fungerer optimalt skal ladespenningen være minimum 14,4V.

Biltema kan selvsagt hjelpe deg med dette. Og du kan også få kjøpt vedlikeholdsfrie batterier. Les mer om bilbatterier.

Du vet det kommer til å bli iskalde morgen-turer. Så hvorfor ikke være godt forberedt og installer en kupevarmer for god komfort.

SE KUPEVARMERE HER

Sjekkliste:

  • Sjekk at vinterdekkene holder mål. 3mm er minimum mønsterdybde.

  • Ta en titt på lykteglass og frontrute. Sjekk for sprekker.

  • Smør opp dørpakninger med silikon og låsene med låsolje.

  • Gjennomfør en batterisjekk.

  • Sjekk frostvæsken og hvor mange minusgrader den tåler.

  • Poler bilen for å beskytte lakk mot veisalt.

  • Gjør klar is-skrape og en liten spade til å måke snø.

78173

Rene vinduer - Nå er det på tide å klargjøre bilen for mange måneder med utfordrende kjøreforhold. Rengjør vinduene godt og skift viskerblad.

78175

Bilbatteriet - bilens hjerte - Hvis ikke batteriet fungerer optimalt, så får du noen kjedelige morgener hvor bilen ikke vil starte. Ladespenningen skal være minimum 14,4V på et fungerende batteri.

78180

Smør dørlåsene - Dørlåsene smøres med låsolje og pakningene trenger en runde med flytende silikon. Da forhindrer du at dør og lås fryser fast.