Velg riktig snøfreser

Velg riktig snøfreser

Det er tungt, tidkrevende og fysisk anstrengende å måke snø. Med en snøfreser kan du raskt og enkelt fjerne store mengder snø på kort tid. Men det er ikke enkelt å vite hvilken modell som passer for deg. Hvilken modell du bør velge, kommer an på hvor stor tomt du har, hvordan underlaget er, og hvor mye snø du skal fjerne. Her går vi gjennom hva du bør tenke på før du kjøper snøfreser.

Forskjellige typer snøfresere

Snøfresere deles opp i to hovedkategorier – ettrinnsfreser for mindre, flate områder, og totrinnsfreser for større tomter med skråninger eller ujevnt underlag.

Ettrinnsfresen – for mindre og flate områder

En ettrinnsfres er tilstrekkelig for et mindre og flatt område uten ujevnheter. Hvis området er mindre enn 100 kvadratmeter, kan vår ettrinnsfreser / elektriske snøfreser være et godt alternativ. Den har børsteløs motor, teleskophåndtak og justerbar utkastvinkel. Hvis du bor sør i Norge og har en liten, asfaltert innkjørsel, er ettrinnsfreseren et naturlig valg.

  • Rimeligere enn totrinnsfreser
  • Liten og enkel å oppbevare
  • Passer til små og flate områder
79063

Totrinnsfreser – for krevende snømåking

Totrinnsfreseren er den desidert vanligste varianten av snøfresere. I det første trinnet behandles snøen, og i det andre slynges den av gårde. Denne varianten takler både kupert terreng, ujevnt underlag og dyp snø. Hvis du bor i Midt-Norge eller Nord-Norge og har en stor tomt, er en totrinnsfreser det riktige valget for deg. Totrinnsfreserne våre inkluderer alt fra en enklere variant med firetaktsmotor til en kraftigere modell med trinnløs hastighetsjustering, drivreim og arbeidsbredde på 86,3 cm – og naturligvis alt imellom.

  • Sterkere motor
  • Passer til store områder med mye snø
  • Passer til alle underlag

Hjul eller belter

Vanligvis er snøfreseren utstyrt med hjul, men det finnes også modeller med belter. Disse snøfreserne takler ekstra krevende forhold, og de har god fremkommelighet selv på kupert underlag og i skråninger.

Ta vare på snøfreseren din

For at snøfreseren skal holde så lenge som mulig, er det viktig at du vedlikeholder den ved å bytte olje før hver sesong. Du kan også beskytte den med et trekk når den ikke er i bruk.

Vil du få snøfreseren montert?

Når du kjøper en snøfreser hos oss, blir den levert i en eske. Den er enkel å montere selv, men hvis du vil hente snøfreseren ferdig montert og prøvekjørt, kan du gjøre det ved hjelp av Biltema Service. Bestill snøfreseren via Kjøp & Hent, og velg at du vil hente den montert og klar til bruk. Les mer om Biltema Service her.

Relaterte artikler

Slik bekjemper du glattisen!

Slik bekjemper du glattisen!

Det finnes mange måter å holde is og snø borte fra gårdsplassen. Vi hjelper deg!

Snørydderne du trenger i vinter

Snørydderne du trenger i vinter

Har du en liten oppkjørsel å måke, eller trenger du skikkelig utstyr for å fjerne snømengdene? Her er alt du trenger for å være rustet for vinteren!