Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Fuktmålere – ta kontroll over inneklimaet

Både i byggebransjen og i private hjem er det viktig at du kjenner til luftfuktigheten – både når det gjelder materialer og inneklima.
Med en fuktmåler kan du enkelt måle mengden fuktighet. Det kan for eksempel være svært praktisk hvis du skal bygge hus eller vil finne ut om veden er tørr nok til at du kan fyre med den.
Hos Biltema finner du et godt utvalg av fuktmålere til faste lave priser. Ta en titt på produktene på denne siden. Du finner garantert en fuktmåler som passer til dine behov.

TIPS: Hvordan bruke fuktmåler

Derfor trenger alle en fuktmåler

Å måle fuktigheten kan være en stor fordel i mange forskjellige situasjoner. Først og fremst er det viktig å kjenne til fuktighetsnivået i forskjellige materialer i gjør det selv-prosjekter. For eksempel er det viktig å vite hvis du skal male en vegg. Hvis du maler på en fuktig vegg, låser du fuktigheten inne i materialet, noe som kan føre til problemer i form av både råte og sopp.
Hvis du har vedovn eller peis, kan du bruke måleren til å kontrollere om veden er så fuktig at den ikke kan brukes. Det er vanskeligere å fyre med fuktig ved, og i tillegg kan det være skadelig for både helsen og pipen, siden den forurenser og soter.
Med en spesiell måler til en rimelig pris kan du også kontrollere fuktigheten i jorden, slik at du kan holde plantene dine i live i mange år.

Hvor høy skal fuktigheten være i materialer?

Som en tommelfingerregel bør fuktigheten i materialer ikke overstige 15–18 prosent. Hvis den blir høyere, er det stor risiko for mugg. Luftfuktigheten innendørs bør være mellom 30 og 60 prosent. Hvis den passerer 65 prosent, er det også stor risiko for mugg.

Fem tips til et bedre inneklima

En fuktmåler kan være ekstremt praktisk når du vil finne fuktigheten i gulv, vinduer, vegger eller tak. Hvis måleren viser at luftfuktigheten er for høy, kan det være skadelig for både deg og hjemmet ditt.

Her har vi samlet våre beste tips for å redusere fuktigheten:

1. Luft ofte – gjerne med korte mellomrom tre ganger om dagen.
2. Tørk alltid klærne utendørs.
3. Bruk alltid kjøkkenviften når du lager mat, og la den gå i noen minutter når du er ferdig.
4. Rengjør en gang i uken.
5. Sørg for jevn innetemperatur i alle rom.

Hvilken fuktmåler trenger du?

Hos Biltema finner du forskjellige målere som kan hjelpe deg med å holde oversikt over fuktigheten. Hvilken du bør velge, avhenger av hvor du skal måle luftfuktigheten.

Hos Biltema finner du målere som er utviklet for forskjellige oppgaver:

• Vegger, tak og gulv
• Tre
• Fuktighet i tre og andre materialer, samt lufttemperatur
• Jorden
Gjør et godt kjøp hos Biltema – i varehuset eller på nett
Hvis du trenger produktet raskt, kan du bestille det på nett og hente det i favorittvarehuset ditt innen to timer.

Kontakt oss gjerne

Hos Biltema setter vi pris på å ha god kontakt med kundene våre. Vår riksdekkende kundeservice er tilgjengelig på telefon på hverdager mellom 09.00 og 19.00, og mellom 09.00 og 16.00 i helgene.
Du kan kontakte oss på telefon 22 22 20 22 eller på kundeservice@biltema.no
Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om produktene våre eller er usikker på hvilket produkt du bør velge.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å gjøre et godt kjøp.