Kle deg riktig for jakt og fiske

Kle deg riktig for jakt og fiske

Et speilblankt vann eller en stille skog kan også fort bli til en vindfull fisketur eller en våt og kald jakttur. Når du skal ut og fiske eller jakte er det viktig at du har de riktige klærne, slik at du ikke fryser, blir våt eller blir for varm.

Klær for jakt

Ofte er det et kaldere og våtere klima som møter jaktsesongen her i Norden. Og det stiller naturligvis krav til jaktklærne. 

Jakten kan ta tid, og dagene utendørs kan bli lange. Lange dager utendørs kan innebære uforutsigbart vær, med alt fra varmende sol til overskyet vær og regn. Derfor er det viktig at du er kledd for overraskelser. Det gjør du best ved å kle deg etter lag på lag-metoden. Det midterste og det ytre laget som skal holde deg tørr og beskytte deg mot vann og vind, kan tilpasses etter hvilken type jakt du skal på. Hvis du skal sitte stille det meste av dagen, kan du med fordel ha på deg en ullgenser og regntøy. Hvis du skal bevege deg mye, trenger du klær som puster, slik at du ikke stenger inne kroppsvarme og fuktighet, for eksempel en fleecejakke og en turjakke.  

Her finner du vårt store utvalg innen superundertøy, fleecejakker og outdoorklær

Jaktklær - for en vellykket jakt

Når du er på jakt, er det naturligvis viktig at du har klær som gjør at du smelter inn i omgivelsene, slik at byttet ikke oppdager deg. Ved smygjakt er det derfor en fordel å kle seg i kamuflasjesett som minimerer synligheten i skogen. Du kan også bruke et kamuflasjenett til å gjemme deg. 

Materialet i klærne kan være viktig når du beveger deg mens du jakter. Du bør ha klær som er laget av materiale som ikke lager lyd, for eksempel en jakt- og fritidsjakke av børstet trikot som puster og er vanntett. 

På dager med mer sol kan en jaktcaps hjelpe deg med å beskytte hodet og sørge for at du slipper å få solen i øynene når du skal sikte eller se etter dyr.

Finn dine favoritter blant jaktklærne våre

Klær for fiske

Som ved jakt kan en fisketur også bli en langvarig, stillesittende og av og til kald fornøyelse. Når du venter på napp, kan tiden gå sakte, men for å holde oppe humøret og tålmodigheten er det viktig at du iallfall er kledd på riktig måte. Du skal ikke måtte fryse, og det skal være enkelt å kle av seg hvis du blir for varm. 

Velg klær etter hvor aktivt du fisker. Hvis du fisker aktivt der du beveger deg og risikerer å svette, er det viktig at du har klær som puster eller transporterer fuktighet. Velg undertøy av syntetisk materiale eller ull, slik at du holder deg varm og tørr. Over undertøyet tar du på deg en fleecegenser som også transporterer bort fuktighet og holder deg varm. Velg deretter en turjakke som er vind- og vanntett, og som har ventilasjon. 

Her finner du vårt store utvalg av undertøy, fleecejakker og outdoorklær

La aktiviteten avgjøre

Hvis det er stillesittende fiske, for eksempel isfiske, bør du bytte ut fleecejakken med en ullgenser. Ullen holder deg varm selv om du ikke genererer så mye overskuddsvarme. Det er heller ikke like viktig at det ytterste laget puster like mye som ved aktivt fiske, siden du ikke trenger å transportere bort så mye fuktighet fra kroppen. 

Et par vadere som fungerer året rundt, er også lurt når du skal på fisketur, slik at du holder deg tørr på føttene og beina. På varme dager er det lurt å ha en turhatt, caps og fiskebriller, slik at du beskytte deg mot solens sterke stråler. Og hva er vel fiske uten en fiskevest med alt du har bruk for?

Vårt store utvalg av klær for fiske.

Gå ut og nyt vår nordiske natur, som gjennom årstider innbyr til nye aktiviteter og eventyr for hele familien. Og husk å kle deg etter været! Og lag på lag!

Relaterte artikler

Kle deg for en dag i naturen

Kle deg for en dag i naturen

Les vår miniguide til våre outdoor- og friluftsklær

Oppdag vårt utvalg

Oppdag vårt utvalg

Finn dine turklær i vårt utvalg. Våre turklær er laget for en aktiv livsstil, der funksjon møter kvalitet.

Kle deg med lag-på-lag

Kle deg med lag-på-lag

Når du skal ut på tur er det lurt å kle seg etter lag-på-lag-prinsippet. Vi gir deg tips om hva du skal tenke på.