Barne- og ungdomssykler

Barne- og ungdomssykler

Enten barnet ønsker å lære seg å sykle, eller til og fra skolen og diverse skoleaktiviteter så er det viktig å ha en sykkel man kan stole på. På Biltema har vi derfor et bredt sortiment av sykler i alle størrelser.

For de aller minste kan du velge mellom:

  • Balansesykler
  • Trehjulinger
  • Sykler med støttehjul

Om barnet er eldre er det lurt å tenke på:

  • Bruksområde
  • Hjulstørrelse
  • Bremser
  • Gir

Bruksområde og størrelse

Vi har flere forskjellige sykkelmodeller som passer til ulike bruksområder. Selv om sykkelen skal brukes til og fra skolen i skogsterreng så finner du modeller som passer ditt behov. Velg mellom flere farger, størrelser og tilbehør som kurver og bagasjebrett, og finn sykkelen som passer barnet ditt best. 

Bruk tabellen under for å finne den passende størrelsen til ditt barn. Når det gjelder litt mindre barn er det viktig å ikke gå opp i størrelse for tidlig - en tommelfingerregel er at barnet skal nå ned til bakken med begge føttene når han eller hun sitter på setet.

Bremser

De fleste av barne-og ungdomssyklene våre er utstyrt med både fotbrems og håndbrems. En fotbrems innebærer at sykkelen bremses når du tråkker bakover. Alle sykler har til og med en såkalt V-brems foran, der et håndtak på styret gjør at bremseklossene klemmes rundt fremhjulets felge og bremser sykkelen. 

En fotbrems gjør at barnet ikke behøver like utviklet koordinasjonsevne. En fotbrems kan imidlertid gjøre det vanskelig for et barn å lære å sykle, ettersom barn ofte går både fremover og bakover i læringsprosessen. Fotbremsing kan også være et hinder hvis barnet liker å sykle i terreng eller på ujevne veier, da det er fare for å bruke fotbremsen ved støtet. 

Sykler som ikke har fotbrems har ofte to håndbremser i stedet - en til bakhjulet og en til fremhjulet. Dersom du tråkker bakover på en slik, vil pedalene bevege seg fritt bakover uten at noe annet skjer. 

Gir

En sykkel med fotbrems har eventuelle gir innebygd i baknavet, såkalte innebygde gir. Fordelen med interne gir er at de er beskyttet mot ytre forhold og knapt behøver å rengjøres. 

En sykkel med bare håndbremser har såkalte utenpåliggende gir. Fordelen med disse er at det ofte innebærer flere gir og en sykkel med lavere vekt. Utenpåliggende gir innebærer mer vedlikehold og er mer følsomt for ytre påvirkninger. 

 

Størrelsestabell

Ikke glem sykkelhjelmen!

Ikke glem sykkelhjelmen!

Det er viktig å ha riktig utstyr når man sykler

Les mer
Biltemakortet

Biltemakortet

Betalingskort med valgfri nedbetaling

Les mer
Sykle om vinteren

Sykle om vinteren

Vær trygg på veien om vinteren.

Les mer