Elsykkel

Elsykkel

En elsykkel er perfekt for deg som pendler lengre strekninger og spesielt hvis du har mange oppoverbakker på veien. Du kan enten velge en modell med bagasjebrett, fotbrems og kurv, eller en litt sportsligere versjon for mer variert sykling. Hos oss på Biltema finner du også elektriske terrengsykler og sammenleggbare elsykler.

Gir

Hvis du vanligvis sykler på mindre krevende veier og kortere strekninger passer en elsykkel med 3 gir godt. Hvis du derimot sykler lengre avstander eller i variert terreng er det smart å velge en sykkel med 7 eller 8 gir. Gir som er innebygde i navet trenger nesten ikke å vedlikeholdes. Utenpåliggende gir er mer følsomme og krever mer vedlikehold, men har ofte flere gir og er lettere. 

Batteri

Hvor langt du kommer på en ladning varierer og flere faktorer spiller inn. Blant annet disse: 

  • Temperatur 
  • Vind 
  • Underlag 
  • Din vekt
  • Hvor mye du tråkker
  • Hvor mye hjelpekraft du velger å bruke fra motoren

De fleste elsykler har ulike assistanser som avgjør hvor mye hjelp du får fra den elektriske motoren. Tenk på hvordan du skal bruke sykkelen når du velger batteri og avgjør hvor kraftig batteri du trenger. 

Er du interessert i hvordan Biltemas batterier fungerer? Les mer om hvordan du kan få mest mulig ut av det elektriske sykkelbatteriet du kjøper hos Biltema.

Få mest mulig ut av ditt sykkelbatteri >>

Dekktrykk

Hvor mye luft du har i dekket påvirker hvor lett du tar deg frem og hvor mye elmotoren behøver å hjelpe til.

Husk å sjekke lufttrykket i dekkene dine oftere i vintersesongen, siden kald luft tar mindre plass enn varm. Dette betyr at mange sykler har for lavt dekktrykk om vinteren. Det anbefalte dekktrykker for din sykkel står på baksiden av dekket. 

På tide med en elsykkel?

På tide med en elsykkel?

Oppdag vårt sortiment av batteridrevne sykler. Alt fra klassiske modeller til mer sportslige varianter.

Se sykler
Ikke glem sykkelhjelmen!

Ikke glem sykkelhjelmen!

Det er viktig å ha riktig utstyr når man sykler

Les mer
Biltemakortet

Biltemakortet

Betalingskort med valgfri nedbetaling

Les mer