Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Katteutstyr

Kjøpsguide katteutstyr – morsomme og praktiske produkter til katten din

Skal du kjøpe katt? Det er mye å forberede før katten flytter inn. For at du ikke skal glemme noe, har vi samlet tips til katteutstyr som det er lurt å ha hjemme, slik at både du og katten får en god start på livet sammen.

 

Seks katteutstyr du bør ha hjemme

Transportbur

Allerede før du skal hente katten, bør du ha et transportbur klart. Velg gjerne et stabilt transportbur som du kan bruke gjennom hele kattens liv. La også buret fungere som et hvilested i hjemmet. Da blir katten tidlig vant til buret, og den lærer seg at transportburet er et sted den kan hvile. Det gjør at katten blir tryggere under transport senere.

Mat- og vannskåler

Før katten flytter inn, må du ha mat- og vannskålene klare. Kjøp gjerne skåler som varer lenge, og som kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Kattekasse

Uansett om katten er utekatt eller innekatt bør du ha en kattekasse hjemme. Katter foretrekker å dekke til avføringen sin, og derfor må du fylle kassen med kattesand eller kattestrø, ellers er det stor risiko for at katten gjør sitt fornødne på mer upassende steder. Husk å kjøpe en spade som du kan bruke i kassen.

Halsbånd eller sele og kobbel

Hvis katten din skal være ute hele året, er det lurt å kjøpe et halsbånd til den. Velg gjerne et halsbånd med sikkerhetsspenne eller strikk. Da henger ikke katten seg fast i greiner eller lignende. Hvis du planlegger å ha en innekatt, men har lyst til å lufte den av og til, kan det være lurt å ha en sele og et kobbel.

Klorebrett

For å unngå ødelagte møbler bør du ha klorebrettet på plass fra første dag. Da bruke katten klorebrettet til å markere revir og stelle klørne sine, i stedet for favorittstolen din. Hvor mange klorebrett du bør kjøpe, kommer an på hvor stort hjemmet ditt er. Mange katter setter stor pris på kattemøbler der de kan både klatre og kvesse klørne.

Leker

Katter må leke for å utvikle seg sosialt, fysisk og intellektuelt. Derfor må du ha noe som katten kan leke med både alene og sammen med deg. Vi anbefaler at du holder øye med katten når den leker, slik at du kan gripe inn hvis det skjer en ulykke.

Vanlige spørsmål om katteutstyr

Hvilket katteutstyr trenger man?

Du trenger først og fremst et transportbur, mat- og vannskåler, en kattekasse, klorebrett, leker og halsbånd eller sele og kobbel.

Hvordan velger man katteutstyr?

Det kommer an på hva du er ute etter. Vanligvis tar man utgangspunkt i kattens alder, størrelse eller personlighet.

Hva koster katteutstyr?

Hos Biltema finner du katteutstyr fra 14,90 til 799 kr.