5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Den nye fasen i de unges liv innebærer også frihet. Foreldrene får en unik mulighet til å pusse opp hjemmet! Vi har samlet oppussingstips som gjør det enkelt å oppgradere barnerommet til et nytt formål.

Når den siste flytteesken bæres inn i barnets nye hjem, er en æra over. Det er ofte vanskeligere for foreldrene enn for barnet. Før en stor og gjennomgripende endring, blir man grepet av mange følelser og tanker, og de er alle helt naturlige. Det viktigste er å gi seg selv lov til å sørge over at en viktig epoke er over. Samtidig kan du også oppmuntre barnet til å leve et selvstendig liv, og tilby støtte på veien når det trengs. Slike stunder kommer garantert.

Når barnet flytter hjemmefra, fører det også til frihet for dere som foreldre. Det fører til spørsmålet om hva man skal gjøre med rommet der barnet bodde. Når barnet har flyttet ut, er det lurt å gjøre endringer i hjemmet. Det er fornuftig å bruke det ledige rommet til noe annet etterhvert. Du kan gjøre det om til gjesterom, kontor, bibliotek, hobbyhjørne eller noe helt annet du har drømt om. Det er ikke vanskelig å oppgradere rommet!

5 tips til oppussing av et tomt rom

1. Med gode verktøy blir oppussingen mye enklere

Før du begynner med arbeidet, bør du undersøke om du har alle verktøy og materialer du trenger. Hos Biltema finner du de riktige verktøyene til både store og små oppussingsprosjekter.

Ta en kikk på utvalget av skruer, plugger og muttere

2. Gi rommet en ny stil – mal eller tapetser veggene

Du kan enkelt gi det tomme rommet en ny stil ved å male eller tapetsere veggene. Hvilken farge har veggene i drømmerommet ditt? Nå er det på tide å realisere de villeste drømmene dine med malekosten høyt hevet. Vil du formidle en følelse av ro ved hjelp av en diskret fargepalett? Uansett hva du vil oppnå, kan du ta turen til Biltema og kjøpe maleutstyr og tapetverktøy av god kvalitet.

Vårt sortiment innen maling

3. En praktisk oppbevaringsløsning holder orden i hjemmet

Et tomt rom betyr også at man har oppbevaringsplass – og det får man aldri for mye av. Hyllesystemer og oppbevaringshyller holder orden i det nye gjesterommet, kontoret eller hobbyrommet. Når alt har sin faste plass, blir det enkelt å holde rommet rent og ryddig. Hobbyartiklene eller kontorutstyret er enkelt å finne hvis du putter det i oppbevaringsesker med lokk. En puff med oppbevaring er både hjemmekoselig og praktisk. En flettet kurv er et trendy interiørelement som også kan brukes til oppbevaring.

Ta en kikk på de smarte oppbevaringsløsningene våre

4. Skap en varm atmosfære

Det er enkelt å skape stemning i et oppusset rom. Pledd, saueskinn, duftlys og lykter sprer en koselig følelse i både gjesterom og bibliotek. Det mønstrede bomullsteppet mykner opp stemningen, og vasene av resirkulert glass er vakre detaljer, for eksempel i en bokhylle.

Utforsk vårt store utvalg av interiørartikler

5. Innrammede fotografier vekker minner

Når barnet flytter hjemmefra, forsvinner ikke de gode minnene. Mange av minnene er også foreviget med fotografier. Det tomme rommet kan dekoreres med familiebilder fra forskjellige stadier i livet. Hos Biltema finner du fotorammer av forskjellige størrelser, malt i svart eller hvitt, der de fine fotografiene kommer til sin rett. Du kan plassere bilder og andre viktige minner på en fotohylle.

Du finner bilderammene våre her

Trene hjemme

Ja, barnets gamle rom kan få mange nye bruksområder, der det bare er fantasien som setter grenser. Kanskje du kan innrede det til et treningsrom, slik at du kan trene hjemme?
Hos oss finner du mye effektivt treningsutstyr og praktiske treningsklær i Yosemite-serien, som er skapt for det nordiske klimaet.

64219

Ta en titt på treningssortimentet fra Yosemite

Som sagt er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med rommet, så sett i gang! Realiser oppussingsdrømmene dine!

Relaterte artikler

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Hvert år flytter tusenvis av studenter hjemmefra til fordel for en studentbolig for å starte på nytt studie, møte nye venner og oppleve nye ting. Det er naturlig å være spent på studielivet og har store forventninger til hvordan livet i ny bolig blir. Før du flytter til studentboligen, så bør du tenke på et par ting. Her er noen tips for rask og effektiv flytting!

Slik pusser du opp badet selv

Slik pusser du opp badet selv

Skal du pusse opp eller bygge baderom? Så gøy! Når du pusser opp eller bygger våtrom, er det viktig at du bruker riktige og godkjente produkter samt at du bruker dem på riktig måte, slik at resultatet blir bra.

Hvordan lyssette hjemmet?

Hvordan lyssette hjemmet?

Lys påvirker oss mer enn vi tror, og vi er avhengige av å ha god belysning i alle rom. Det finnes flere typer lamper og lyskilder, for eksempel lysrør, sparepærer og LED. Hvilke av disse lyskildene bør man velge og hva bør man tenke på?