Mobilen i bilen? Dette må du tenke på

Mobilen i bilen? Dette må du tenke på

Mange trafikkulykker skyldes sjåfører som blir distraherte, og som ikke følger med i trafikken. Hvis du bruker og holder i mobilen mens du kjører, kan du miste konsentrasjonen – om så i bare noen sekunder. Og i trafikken kreves det ikke mange sekunder med uoppmerksomhet før det oppstår ulykker.

Kan jeg bruke mobilen i bilen?

Det er forbudt å bruke mobilen og annet kommunikasjonsutstyr mens man kjører. Forbudet betyr at du heller ikke kan holde i mobilen mens du kjører. Men det er ikke forbudt å snakke i mobilen så lenge du bruker en håndfriløsning, og så lenge det ikke påvirker kjøringen din.

Forbudet mot håndholdte mobiltelefoner gjelder for alle som kjører for eksempel personbiler, traktorer, busser, lette og tunge lastebiler, motorsykler og terrengkjøretøy.

Tips før du drar:

  • Forbered det du kan før du begynner å kjøre.
  • Bruk tekniske hjelpemidler, slik at du kan bruke telefonen håndfritt.
  • Skriv inn eventuell adresse i GPS-en før du begynner å kjøre.
  • La eventuelle passasjerer svare hvis mobilen din ringer.
  • Ring eller send SMS-er før du kjører eller mens du har pause.
  • Lytter du til musikk fra mobilen? Lag spillelisten før du begynner å kjøre.

Mobilbruk i trafikken kan føre til at du får bot

Du kan få bot hvis politiet tar deg i å snakke i en håndholdt mobiltelefon eller bruke annet kommunikasjonsutstyr mens du kjører.

Mobilholder i bilen

Hos oss finner du mange smarte mobilholdere og mobilladere som du kan bruke i bilen. Av og til kan det være vanskelig å finne et sted å oppbevare mobilen i bilen, men med en universalholder eller antisklimatte har du full oversikt. I tillegg til at du har oversikt over mobilen, gjør mobilholderen det enklere å kjøre hvis du bruker den som GPS. Men husk å skrive inn adressen før du kjører, slik at du kan følge med på veien og holde hendene på rattet.

I sortimentet vårt av mobiltilbehør til bilen finner du også praktiske USB-ladere og uttak samt praktiske kabelholdere som holder orden på kabler og ledninger.

USB-lader tre-i-en

Her får du tre smarte funksjoner i ett!

Med USB-laderen vår kan du lade mobiltelefonen, kontrollere bilbatteriets spenning og samtidig se temperaturen i kupeen. Smart, ikke sant?

Bruk Bluetooth i bilen

Mange moderne biler har en innebygd Bluetooth-funksjon, slik at du kan koble til mobilen før du begynner å kjøre, og dermed snakke eller spille musikk uten å måtte holde i mobilen. Bare sørg for at samtalen ikke tar fokuset fra kjøringen.

Våre mobiltilbehør for bilen

Relaterte artikler

Bruker du AdBlue® i din dieselbil?

Bruker du AdBlue® i din dieselbil?

Eier du en moderne bil med dieselmotor? Da skal du lese mer her om vår Ad Blue®!

Reis på bilferie!

Reis på bilferie!

Friheten til å kunne dra hvor du vil, og stoppe hvor du vil – er ikke den bare herlig? Før du begir deg ut på veien, er det viktig at du sjekker bilen, slik at alt fungerer som det skal.