De beste utelekene for voksne og barn

De beste utelekene for voksne og barn

Utelek er gøy! Morsomme uteleker gir timevis med moro for både små og store. Vi i Biltema prøver hele tiden å utvikle vårt utvalg av uteleker, slik at du får mest mulig moro for pengene.

De beste utelekene for barn og ungdommer

Barna har størst glede av å være ute, og med kreative leker og spill kan de være ute i flere timer. Dette er vinn-vinn for både barna som får leke og foreldrene som får et par timer med barnefri.

Rockering er en tidløs klassiker som fortsatt er populær. Med litt trening og rytme så er man i i sving. Det er også en god måte å få barna i aktivitet og ut av huset i frisk luft. Det aller beste er at man kun trenger en liten hageflekk til å svinge seg rundt på.

Frisbee er også noe de fleste av oss kjenner til. Det krever riktignok to kasteglade personer der man selv velger avstanden og dermed vanskelighetsgraden. Det kan være en god ide å kjøpe frisbee av skumgummi for å unngå at man blir skadet hvis man er så uheldig at frisbeen treffer hodet eller kroppen. Tar man dette et steg videre kan man lage en egen frisbeegolf-konkurranse, ved å sette opp ulike gjenstander som man prøver å treffe rundt om i hagen. Målet er å treffe på minst mulig forsøk. Husk å fjerne alt av farlige gjenstander og ting som kan knuse for å unngå unødvendige uhell og skader.

Tennis er noe vi forbinder med store baner, men myktennis er absolutt egnet til hagen. Forsikre deg om at det er god plass før barna starter med å leke seg. Med to racketter og èn skumball er det om å gjøre å holde ballen lengst mulig i luften sånn at den ikke treffer bakken. Det er vanskelig i starten men veldig gøy så fort man får litt teken på det.

Fotball, eller minifotball med et lite mål er populært i mange hager rundt om i landet. Et 3-i-1 mål gjør det enda mer underholdene å leke seg med ball, enten alene eller med flere. Fordelen med et mål med flere muligheter er at man kan bruke en duk som festes på målet, slik at ballene spretter tilbake, samtidig som man får presisjonstrening dersom man bare vil bli bedre på å sikte.

Vi kommer ikke utenom vannkrig når vi ser på morsomme uteleker. Vannkrig er like gøy uansett hvor gammel man er. Det krever én ting, og det er vann i større mengder. I tillegg trenger du et par ballonger, vannpistoler og eventuelt en vannsklie hvis du virkelig ønsker å ta vannleken til et nytt nivå.

Uteleker for de voksne

Uteleker og spill er like gøy for voksne som det er for barn. Hagespill i tre er enda mer solide og har bedre kvalitet. De holder seg godt ute i vær og vind og er enklere å holde styr på.

Se vårt utvalg av utespill

Morsomme hagespill i tre

Hagemikado
Mikado er et morsomt hagespill i tre og passer for både barn og voksne. Hold pinnene samlet og oppreist i hendene, og la dem falle ned i en haug. Reglene for Mikado innebærer at man bytter på med å plukke vekk så mange pinner som mulig. Hvis noen av de andre pinnene beveger seg, så går turen videre til motspilleren. Vinneren er den som klarer å plukke flest pinner.

Kubb
Kubbespill er et av de mest populære sommerspillene, og kan spilles med opptil 12 deltakere. Kubb kan spilles av voksne, barn og unge i alle aldere. Som mange andre spill er det viktigste å ha et jevnt underlag, slik at kubbene står støtt før man setter i gang med å kaste pinnene. Her må man passe på at man ikke treffer kongen før de andre kubbene er nede. Ellers stikker mostanderlaget av med seieren.

950x580_kubb.jpg

Nummerkubb
Nummerkubb er et kastespill som minner om vanlig kubb. Her kreves en kombinasjon av dyktighet, flaks og litt taktikk. Det er 12 nummererte kubber og en kastepinne, der kubbene plasseres tett sammen.

Den første spilleren med 50 poeng vinner. Man får poengene som står på kubben. Hvis flere kubber faller får spilleren ett poeng per kubb. De settes deretter opp igjen der de falt. Når en spiller får mer enn 50 poeng, reduseres poengsummen til 25, og spilleren fortsetter derfra. Hver spiller har ett kast per runde. Hvis spilleren ikke treffer en kubb etter å ha kastet tre ganger på rad, er spilleren ute av spillet og får ansvaret for å telle poeng.

Krokket
Krokket er et spill de fleste av oss enten har sett eller prøvd selv, og det er det perfekte spillet på varme sommerdager! Det er en fordel å ha en gressplen eller et område som er forholdsvis jevnt. Målet med krokket er å treffe ballene slik at de går gjennom de oppsatte bøylene.

Hageyatzy
Hageyatzy er vanlig yatzy bare i større skala. De store terningene gjør det enklere å spille yatzy med familie og venner ute i hagen eller i parken når været er fint. Spillet foregår med fem store terninger, samt en notatblokk til å notere poengene.

Ringspill
Ringspill er et enkelt og underholdene spill som innebærer å kaste 5 kasteringer, der målet er å samle mest poeng. Avstanden velger man selv, etter hvor vanskelig man ønsker å gjøre det. Vi anbefaler en avstand på mellom 5-10 meter. Det gøyeste er å dele inn i lag og spille om turneringer sammen med en premie til vinneren.

Slåballsett
Inviter venner og familie til en morsom runde med slåball hjemme i hagen. Hvis du er heldig, blir du den første som klarer å løpe hele runden eller som fanger ballen flest ganger og leder laget ditt til seier. Andre spill og uteleker som er verdt å prøve ut er boccia, hoppetau, krokodillespillet og mye mer. Se vårt utvalg av uteleker her.