Slik pusser du opp hjemme – gjør det selv!

Slik pusser du opp hjemme – gjør det selv!

Er du lei av flisene på baderommet eller fargen på kjøkkenskapene? Eller drømmer du om en hvit og innbydende stue? Da er det på tide å brette opp ermene og gjøre drømmene til virkelighet. Det er på tide å pusse opp. Og hvorfor ikke gjøre det selv?
Før du river ut og kaster for eksempel kjøkken eller baderom, kan du se om noen er interessert i å kjøpe det. Da får noen andre nytte av det du ikke lenger vil ha.

Oppussingen trenger ikke å koste skjorta, og det trenger heller ikke å bli et uoverkommelig prosjekt. Med enkle midler kan du nemlig forvandle et helt rom, og du kan gjøre det selv, uten hjelp fra fagfolk. Å pusse opp selv pleier også å bli rimeligere, og du bestemmer selv resultatet. Hvis du skal gjennomføre en oppussing som involverer vann eller strøm, anbefaler vi at du bruker fagfolk.

Les mer om hva du kan gjøre selv med strøm hjemme

Pusse opp badet

Badet er et populært rom å pusse opp, og det kan med enkle midler forvandles til et helt nytt rom.

Hvis du gjennomfører en større oppussing og velger å legge nye fliser på baderommet, er det viktig at du gjør det på riktig måte. Du må følge et godkjent membransystem, med detaljerte anvisninger og utvalgte produkter.
Vil du ikke legge nytt? Da kan du for eksempel velge å male flisene.

Membransystem og fliselim

Membransystemene våre er godkjente systemer som oppfyller kravene til vann- og damptetthet i henhold til bygge- og bransjeforskriftene. Les vår veiledning om hvordan du går frem for å legge nye fliser på badet.

Oppussingsguide for våtrom

Pusse opp kjøkkenet

Kjøkkenet er hjemmets hjerte. Det er der vi møtes for å spise middag, omgås og snakke om hvordan dagen har vært. Siden vi bruker mye tid på kjøkkenet, er det viktig at vi trives der. 
Litt ny farge kan for eksempel forvandle et helt rom. Ved å male vegger, fliser eller kjøkkenskap skaper du en helt ny følelse på kjøkkenet. Det trenger ikke å koste skjorta, og det trenger heller ikke å ta lang tid.

Male kjøkkenskapene

Av og til kan man med fordel oppdatere istedenfor å kjøpe nytt, for eksempel ved å male. Å bytte farge på kjøkkenskapene kan skape en følelse av et helt nytt kjøkken. Avhengig av hvilken stil du er ute etter og hvilken struktur du har på skapene, kan du bruke pensel, rull eller malingssprøyte. Pass også på å montere nye håndtak. Da får frontene en virkelig makeover.

Smart å tenke på før du maler:

 1. Grundig forarbeid er alfa og omega. Skru av de gamle håndtakene, og slip bort gammel maling hvis det trengs, eller vask frontene med malingsvask.
 2. Hvis du skal bytte håndtak, kan det hende du ikke skal bruke de samme festene som tidligere. Da må du sparkle de gamle hullene og slipe dem før du maler frontene.
 3. Det er enklest hvis du demonterer frontene fra skrogene. Da kan du enkelt male dem på et bord, et tildekket gulv eller lignende.
 4. Små kjøkken kan oppleves som større og luftigere hvis du velger lyse farger.
 5. Hvis du vil skape harmoni på kjøkkenet, kan du prøve å matche fargen på kjøkkenfrontene med veggfargen.

Ta en kikk på vårt store sortiment innen maling

Skap nye rom med maling

Av og til trenger man bare litt maling for å forvandle og friske opp et helt rom. Er du lei av veggfargen, eller vil du friske den opp litt?

Velg riktig farge

Fargekoder kan oppleves som en uoversiktlig jungel ved første øyekast, men det er veldig viktig å navigere riktig. Når du skal velge farger, er det lurt å ta utgangspunkt i rommets utforming, vinduer og lysforhold. Husk at lyse farger får rommet til å oppleves som større. Det er en fordel hvis du skal male et mindre rom med mindre lysinnslipp. Et stort rom der vinduene slipper inn masse lys, er ikke like følsomme for mørkere farger. Der kan du med fordel male med litt mørkere farger. Det skaper en koselig og intim følelse.

70032

Oppdag vårt store utvalg innen maling

Verktøy

Før oppussingen er det lurt å sjekke at du har alle verktøyene du trenger. Ingen av oss har lyst til å stå midt i en oppgave og finne ut at man ikke har riktig skrutrekker. Er du usikker på hvilke verktøy du trenger? Stikk innom ett av varehusene våre for å snakke med personalet.

Smarte verktøy å ha hjemme:

 • Skrutrekker
 • Tommestokk
 • Vater
 • Skrutrekkersett
 • Stige
 • Maskeringstape
 • Hammer
 • Universalkniv
 • Skiftenøkkel

MultiX – et batteri, mange muligheter

Med MultiX-seriene våre arbeider du effektivt i alle hjemmets prosjekter. Verktøyene fra samme serie bruker samme batteri, slik at du slipper å huske å lade forskjellige verktøy når du skal pusse opp. Du trenger bare å lade batteriet, og så er du good to go!

Les mer om MultiX-serien vår

Les mer om MultiX-serien vår

Relaterte artikler

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Når barna flytter hjemmefra så kan huset føles tomt, men det er også en unik mulighet til å pusse opp og forandre på ting i hjemmet.

Smart belysning – med et tastetrykk

Smart belysning – med et tastetrykk

Fra din mobil styrer du enkelt vår Smart hjem-belysning.

Hjemmetrening for alle!

Hjemmetrening for alle!

Vi hjelper deg med å komme i gang med hjemmetrening. Les mer her.