Klær når du går på tur

Klær når du går på tur

Å oppdage naturen langs de grønneste turstiene med utsikt som ofte er fantastisk er en av naturens store fordeler. Eller kanskje du vandrer langs bare stier eller snødekte etapper? Uansett hvor du går, er det viktig at du kler deg riktig, slik at du kan nyte turen.

Når du skal på tur trenger du komfortable klær som holder deg varm, tørr og pustende. Nærmest kroppen, bør du ha på deg et undertøy, som holder deg tørr og varm.

Det andre laget er laget som vil varme deg mest. Bruk gjerne ett eller flere klesplagg her. Du kan alltid ta av noe hvis du blir for varm. Det andre laget består ofte av en fleecejakke eller et plagg i ull.

Det ytterste laget du bør bruke under turen er laget som beskytter deg mot vind, vann og kulde. Anta alltid hvilket vær og temperatur du vil møte på turen. Det ytre laget består ofte av en skalljakke, villmarksjakke eller regnjakke - og tilhørende villmarksbukse eller kjeledress. Bare husk at det er viktig at det øverste laget er ventilerende, slik at du ikke blir for varm eller kald.

En annen, veldig viktig, faktor før vandringen er selvfølgelig at du har et par komfortable sko, som er tilpasset terrenget du skal vandre og været du vil møte. De riktige sokkene er også viktige, og det er der klimaet bestemmer. Trenger du noe som varmer eller bare bidrar til å holde føttene tørre?

Les mer om lag-på-lag-prinsippet

Relaterte artikler

Velg riktig klær for fisketuren

Velg riktig klær for fisketuren

For deg som gjerne fisker fra båt eller står i vannkanten og fisker er det viktig å kle seg med skikkelige klær.

Oppdag vårt utvalg

Oppdag vårt utvalg

Finn dine turklær i vårt utvalg. Våre turklær er laget for en aktiv livsstil, der funksjon møter kvalitet.

Velg riktig klær for jaktturen

Velg riktig klær for jaktturen

I jaktsesongen byr det nordiske klimaet ofte på kulde og nedbør, noe som stiller krav til jaktklærne dine.