Klær for fisketuren

Klær for fisketuren

For deg som gjerne legger ut med båten eller står ved vannkanten og fisker, er det viktig å bruke gode fiskeklær.

For det første bestemmer naturligvis årstiden og temperaturen i luften og vannet hvor mye du må kle på deg. Hvis du er en innbitt fisker, vet du også at godt fiske ofte krever tålmodighet, noe som kan føre til at du står ute i flere timer og venter på fangsten. Da er det viktig at du har riktige fiskeklær, slik at du ikke fryser eller blir for våt.

Fiskeklærne dine bør bestå av lag på lag. Det vil si varmende undertøy underst, og deretter en fleecejakke eller en tykkere genser over. Hva du har på deg ytterst, må været bestemme. En turjakke og turbukse som beskytter mot vind og vann er alltid lurt, og hvis du skal stå i vannet, bør du naturligvis ha vadere og gummistøvler på deg. 

Les mer om lag-på-lag-prinsippet

Vi har samlet sammen tips og inspirasjon for hvordan du skal kle deg på jakt- og fisketur i en artikkel som du finner i linken nedenfor.

Kle deg riktig for jakt- og fisketur

Fisketips til nybegynneren

  • Velg riktig tid på døgnet for å fiske. I kjølig vær holder fisken seg nær overflaten, og på varmere dager holder den seg nær bunnen.
  • Velg riktig stang. Velg en stang som er enkel å bruke. 
  • Velg riktig sluk. Ta utgangspunkt i hvilken fisk du skal fiske etter. Sluken bør ligne på det fisken vanligvis spiser. 
  • Dokumenter fisket. Når du får napp, bør du skrive ned dato, hvilket utstyr du brukte, hvor du fisket og når på døgnet du fisket.

Les mer om våre smarte fisketips for nybegynnere

 

Relaterte artikler

Velg riktig klær for turen

Velg riktig klær for turen

Uansett hvor du går tur er det viktig å kle seg riktig, for at du skal kunne nyte av turen.

Oppdag vårt utvalg

Oppdag vårt utvalg

Finn dine turklær i vårt utvalg. Våre turklær er laget for en aktiv livsstil, der funksjon møter kvalitet.

Velg riktig klær for utflukten i skogen

Velg riktig klær for utflukten i skogen

Uansett om det er varmt eller kaldt ute er det lurt å kle seg etter lager-på-lager-prinsippet når man er på tur i skogen.