Gi terrengløping en sjanse!

Gi terrengløping en sjanse!

Mange ønsker å trene ute i naturen. Men hvorfor nøye seg med å løpe rett ved skogen? Løp utenfor veien du normalt løper på og løp inn i skogen! Her vil du oppleve mye, og variasjonen gir ofte treningen et løft!

Mange fordeler

Det å løpe på forskjellige overflater får pulsen til å øke automatisk uten å øke tempoet. Naturlige hindringer som du møter under løpeturen vil gjøre at du må tilpasse tempoet etter dine omgivelser. Dette skaper naturlige intervaller i din trening, hvilket øker kondisjonen. 

Terrengløping utsetter kroppen for veldig varierende trening. Variasjonen stimulerer hjernen, men den gjør også at kroppen utsettes for jevn belastning. Dette betyr at det ofte er mindre vanlig med belastningsskader hos terrengløpere enn hos løpere som løper på flatt underlag. Mange av musklene i kroppen aktiveres under en løpetur i skogen. Det gjelder fremfor alt benmusklene, men også muskler i overkroppen som bidrar til en bedre holdning og forebygger ryggsmerter. 

Balanstrening

Å trene balanse og koordinasjon i skogen passer perfekt. Varier løpingen ved å balansere der det lar seg gjøre, f.eks. på nedfelte trær. Balanse er noe som ofte svekkes jo eldre man blir, og som kan være bra å trene når man får muligheten til det.

Kle deg rett

Terrengløping krever ingen store investeringer. Vanlige treningsklær fungerer utmerket på skogsturen. Det kan derimot være lurt å ha klær som tåler litt. Gjørme og kvister som slår mot kroppen er vanlig under terrengløping. Det kan også være bra å tenke på å ha både langbukser og en langarmet trøye. 

Oppdag vårt sortiment

Oppdag vårt sortiment

Utforsk vårt utvalg av treningsklær og utstyr

Oppdag
6 tips for å komme i gang

6 tips for å komme i gang

Følg våre tips for å komme i gang med treningen

Les mer
Trening 2020

Trening 2020

Oppdag sesongens treningsortiment

Bla her