Lag eget julegodteri

Lag eget julegodteri

Hjemmelaget godteri er det beste som finnes! La hjemmet fylles av dufter som får magen til å rumle og smaksløkene til å danse. Gjør julebakingen til en koselig tid sammen med familie og venner, og skap nye tradisjoner som du kan videreføre. Her får du en tidlig julegave fra oss – vår beste oppskrift på julegodteri!

Sprø cornflakes – dyppet i sjokolade

Sjokoladedekte cornflaksekaker med smak av knekk. Raskt og enkelt julegodteri som alle elsker. For hva kan gå galt når man lager godteri som smaker sjokolade?

Ingredienser 

  • 2 dl sukker
  • 4 ss kakao
  • 200 g smør
  • 100 g sjokolade (velg type selv)
  • 1 dl sirup
  • 8 dl cornflakes 

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker, kakao, smør, sjokolade og sirup i en kjele. La det koke i 3–4 minutter.

  2. Hell i cornflakes. Bland forsiktig, slik at de ikke blir ødelagt.

  3. Legg blandingen i små muffinsformer.

  4. Sett i kjøleskapet, og la dem avkjøles i noen timer. 

Knekk – en julefavoritt

Her finner du en ekte juleklassiker – knekk! Det er en favoritt blant mange, og det finnes knapt noe julegodteri som er mer julete enn knekk! Bon appétit! 

Ingredienser til 75 stykker

  • 2 dl kremfløte 
  • 2 dl lys sirup
  • 2 ss smør 
  • 2 dl farin 
  • 1 dl skåldede, hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Bland kremfløte, sirup og sukker i en kjele. 

  2. Rør om av og til i cirka 20–35 minutter. Røren er klar når den består kuletesten for knekk, eller når den har nådd 124 °C. Kuletesten gjør du med et glass kaldt vann. Ta litt av røren på en skje, og dypp den i vannet. Ta opp røren med fingrene. Hvis røren er klar, skal du kunne forme en kule som har den konsistensen du ønsker.

  3. Tilsett mandler og smør.

  4. Fordel røren i små knekkformer. 

  5. Oppbevares i kjøleskapet til de blir harde. 

Issjokolade med nøtter – raskt og enkelt

Lag den populære juleklassikeren issjokolade, som smelter i munnen. Topp den med mandler, og vips så har du den perfekte julegodbiten!

Ingredienser for ca 50 stykker

  • 200 g sjokolade – velg selv om du vil bruke mørk, lys eller hvit
  • 150 g kokosfett 
  • 0,5 dl mandler 
  • 0,5 ts flaksalt 
  • Små aluminiumsformer 

Slik gjør du

  1. Bryt ned sjokoladen i en metallskål. Sett skålen over en kjele med kokende vann. Rør om, og la sjokoladen smelte. 

  2. Rør inn kokosfettet, og la det løses opp. 

  3. Finhakk mandlene, og stek dem raskt i stekepannen sammen med litt smør og flaksalt. 

  4. Hell sjokoladen i aluminiumsformene. 

  5. Strø over nøtter.

  6. Sett dem i kjøleskapet til de stivner. 

Nå håper vi du har funnet inspirasjon til å bruke en fridag, eller en kveld, på kjøkkenet for å lage ditt eget julegodteri. Tilbring tiden sammen med noen du er glad i, for det er morsommere å bake til jul hvis man gjøre det sammen!

Finner du ikke bakeutstyret du trenger?

Ta en kikk på vårt store utvalg av kjøkkentilbehør

Relaterte artikler

5 tips til et vellykket pepperkakehus

5 tips til et vellykket pepperkakehus

Bygg dine drømmers pepperkakehus sammen med oss. Det er ikke så vanskelig som du tror.

5 stilige kalendre du kan lage selv

5 stilige kalendre du kan lage selv

Lag din egen pakkekalender og fyll den med morsomme julegaver. Vi gir deg inspirasjon til 5 stilige julekalendre, som du enkelt lager selv.

Kjøp et kunstig juletre!

Kjøp et kunstig juletre!

Det finnes mange fordeler med et kunstig juletre - vi gjør valget enkelt for deg!