Kjøp et kunstig juletre – fordelene er mange!

Kjøp et kunstig juletre – fordelene er mange!

Vi er mange som har stått ute i kulden for å hugge vårt eget juletre – eller kjøpe et tre fra en juletreselger. Treet er vanskelig å få med seg hjem, det stikker, og det begynner å slippe nålene før det i det hele tatt er plassert i juletrefoten. Når det først er på plass, krever det omsorg i form av vann, og gjerne en liten sukkerbit fra tid til annen.

Spørsmålet om ekte eller kunstig juletre splitter befolkningen. Og naturligvis er det koselig med et ekte juletre som du har valgt ut selv. Men alternativet, det kunstige juletreet, er på mange måter overlegent. 

Fordeler med kunstig juletre 

Det er mange fordeler med kunstig juletre, og listen over fornøyde eiere er lang. 

Fordeler med kunstig juletre

  • Slipper ikke barnålene 
  • Trenger ikke vedlikehold 
  • Trenger ikke vann 
  • Lett å transportere 
  • Lett å montere 
  • Varer i mange år
  • Du slipper ubudne insekter som kan sitte i treet

Vi kan fortsette i det uendelige med å liste opp fordelene med et kunstig juletre, men vi tror du har skjønt tegningen. Det kunstige juletreet kan koste mer enn et ekte juletre, men husk at det kunstige juletreet kan brukes i mange år. 

Kunstig juletre er bra for allergikere 

Rennende øyne og tett nese hører ikke julen til. Mange får disse symptomene så fort de bærer et ekte juletre inn i hjemmet. Men det kunstige juletreet er laget av plast, og derfor er det svært allergivennlig. Det er altså et godt alternativ hvis noen i familien er allergiske, eller hvis noen av gjestene dine er det.  

Savner du lukten av jul?

For mange er det lukten av juletreet som kjennetegner julen, og de kan ikke tenke seg en jul uten. Men det er flere måter å fylle huset med velduftende jul på. Du kan for eksempel kjøpe duftlys som lukter jul. Eller hvorfor ikke lage egne kanelstenger som kan henges opp? Et annet alternativ er å fylle huset med velduftende julebakst – pepperkaker lukter alltid fantastisk! 

Praktisk og langsiktig 

Et kunstig juletre er en investering, siden du slipper å kjøpe nytt tre hvert år. Du kan også med god samvittighet finne det frem og pynte det akkurat når du vil. Du slipper å bekymre deg for at det skal slippe barnålene før julaften, siden det er like pent hele tiden.

Pleier du å feire jul på hytta? Da kan det være slitsomt å velge et juletre som må vannes og stelles, siden du kanskje ikke skal være der så mange dager, eller siden du reiser andre steder og kommer tilbake igjen. Jul på hytta kan med fordel feires sammen med et kunstig tre isteden, som du ikke trenger å stelle, og som ikke slipper barnåler.  

Her finner du våre stilige juletrær

Innebygd belysning 

Juletrekulene og belysningen er blant det viktigste og mest personlige på juletreet. Vi har alle våre favorittkuler. Noen har gått i arv gjennom generasjoner, og andre synes vi bare er ekstra fine. Juletrebelysningen er også viktig, og sammen med kulene skaper den en magisk julestemning. 

Alle som har hengt opp juletrelys, vet at det kan være en tålmodighetsprøve, og at det også kan være smertefullt når man stikker seg på barnålene. En del kunstige juletrær har en effektiv løsning på dette, nemlig innebygd belysning. Hvor praktisk høres ikke det ut? 

Julebelysning innendørs

Så ønsk julen velkommen sammen med et kunstig juletre. Du kommer ikke til å angre!

Relaterte artikler

Hvem er julenissen?

Hvem er julenissen?

Hvem er egentlig den sagnomsuste julenissen? Sagnene er mange og legendene ulike. Vi prøver å greie det ut for deg.

Klar, ferdig pakkekalender

Klar, ferdig pakkekalender

Vi gir deg noen tips og råd på hvordan du selv kan lage en pakkekalender til noen i familien.

5 steg til en flott julebelysning

5 steg til en flott julebelysning

Dekorér hagen med utendørsbelysning - det lager garantert julestemning!