Pynt juletreet – samle familien, og lag deres egen julepynt

I mange hjem er juletreet det magiske midtpunktet i julen. Det lyser opp i vintermørket, sprer julestemning med sine glitrende julekuler, og skaper en forventningsfull lengsel når julegavene legges under det.

Endelig er det tid for å pynte juletreet! Så sett på spillelisten med julesanger, varm opp gløggen og sett frem fatet med pepperkaker og julegodter. Samle familien, og gjør pyntingen av juletreet til en koselig stund sammen.

79981
79982

Seks tips når du pynter juletreet

1. Juletreteppet

Legg juletreteppet der du vil sette juletreet. Sørg for at det er rent og helt før du setter juletreet på det.

2. Juletrefoten

Det første du må gjøre, er å sette juletreet i juletrefoten – uavhengig av om du har plasttre eller et ekte juletre. Plasser juletrefoten på juletrematten først, så slipper du å flytte hele juletreet senere.
Sørg for at juletreet er helt rett før du fester det i foten. Hvis du har et ekte tre, må du fylle juletrefoten med vann også.

Vil du skjule juletrefoten?
Kjøp en juletrekrage som skjuler foten og rammer inn juletreet på en fin måte!

3. Juletrebelysning

Juletrebelysningen kan variere mye. Noen bruker lysslynger i treet, mens andre fester juletrelys enkeltvis. Uansett hvilken type belysning du har, er det lurt å alltid begynne i toppen og arbeide deg nedover, samtidig som du går rundt juletreet og plasserer lysene.
Tips! Ta en titt på juletrelysene våre med LED, som kan styres trådløst, slik at du slipper en synlig ledning i treet.

4. Juletregirlander og glitter

Vil du ha girlander eller glitter i treet? Plasser det før du begynner med julekulene, så slipper du at noen av kulene faller ned. Også her kan du med fordel begynne i toppen og jobbe deg nedover til bunnen av treet.

5. Julekuler og pynt

Nå begynner det morsomste! Nå skal juletreet pyntes med julekuler og annen pynt. Det er julepynten som gjør juletreet personlig, så ikke vær redd for å ta godt i hvis du liker farger eller glitter.

Mange velger å dekorere treet med de røde, mer tradisjonelle julekulene, men det finnes ingen fasit når du pynter juletreet. Og hvorfor ikke lage dine egne julekuler eller din egen pynt til juletreet? Perleplater, papirfigurer eller små håndlagde nisser av tre. Slipp kreativiteten løs!

Stjernen i toppen

Sist, men ikke minst skal stjernen plasseres i toppen av juletreet. Stjernen varierer også fra hjem til hjem. Noen har den klassiske stjernen, mens andre lar et spir eller hjerte pynte toppen av juletreet.

Vårt utvalg i juletrepynt

Lag din egen juletrepynt

Samle familien og lag dekorativ og personlig julepynt som kan henges i juletreet. Det er bare julefantasien som setter grenser, så vær kreativ, og bruk gjerne materialer du allerede har hjemme. Her får du våre beste tips til julefavoritter du kan lage selv og henge i treet.

  • Mal og dekorer ferdige trefigurer.
  • Pynt julekuler med glitter, eller lim på personlige bilder.
  • Lag julehjerter eller stjerner.
  • Lag perleplater i form av stjerner, snøkrystaller eller hjerter.
  • Mal og dekorer kongler, og heng dem i snorer.
  • Klipp ut hjerter, stjerner eller andre figurer av aluminiumsformer eller former fra brukte telys.
  • Lag stjerner av innpakningspapir eller cellofan.
79983

Maling

Papir

Hobbyartikler

Relaterte artikler

Kjøp et kunstig juletre!

Kjøp et kunstig juletre!

Det finnes mange fordeler med et kunstig juletre - vi gjør valget enkelt for deg!

Fyll hjemmet med nisser

Fyll hjemmet med nisser

Pynt hjemmet med nisser i alle størrelser og fasonger. Fyll huset og hagen med julenisser!

Hva er julestemningen laget av?

Hva er julestemningen laget av?

Levende lys, julebakst, et glitrende juletre eller adventsstjerner i vinduene. Det finnes så mye som lager julestemning. Her får du noen tips fra oss!