Hva er det som lager julestemning?

Hva er det som lager julestemning?

Det er mørkt ute når du kjører hjem fra jobb, men tanken på at du på kvelden kan slappe av og nyte en nybakt, sprø julekake og rykende varm gløgg, får deg i godt humør. Samtidig kan du fokusere på for eksempel flammene i peisen eller noe annet du nyter. Når dagene er på det mørkeste, er det viktigere enn noensinne å pusle med ting hjemme og nyte de små øyeblikkene. Det er jul bare én gang i året, og derfor er det viktig å få mest mulig ut av den. For andre kan julen være mer en sinnstilstand av ro, der man husker på dem man liker best, pusler med ting og har det koselig hjemme eller på hytten.

Den forestående høytiden er en god anledning til å i god tid begynne å pynte hjemmet og skape den riktige stemningen. Man kan lage unik julepynt selv, man kan bruke uante mengder med tid på å planlegge julebelysningen, og i enkelte hjem finner man fram juletreet og pynter det allerede i november. Andre forbereder seg på julen ved å ta det med ru uten å verken pynte eller bake. Det er det som er så bra med julen. Man kan feire den akkurat slik man selv vil. Uansett hvordan du forbereder deg, vil Biltemas ideer og produkter hjelpe deg med å lykkes med julen på en trygg og god måte.

Lag ting selv

Ingenting skaper julestemning som et selvlaget julekort fra en venn eller et familiemedlem. Et kort fra en nær og kjær, som dukker opp i postkassen, lokker frem smilet hos mottakeren og fremkaller gode tanker.

En krans på døren vekker julestemningen både hos deg og hos naboene. Ved å lage kransen selv kan du enkelt få utløp for kreativiteten din, siden du kan lage kransen av nesten hva som helst.

Med pynt som du har laget selv får du et unikt juletre. Lag snøkrystaller, nisser av papp, bak pepperkaker, pynt dem med glasur og heng dem på treet. Det fine med pepperkakepynt er at du kan spise dem når du fjerner pynte fra treet igjen.

Juleverksted kan vekke stor tilfredsstillelse i form av innsikt, suksess og skaperglede, og det trenger ikke å være verken vanskelig eller dyrt. Tenk om du denne julen kan henge din egen dekorgrein med lys i vinduet eller på veggen?

65716

Heng opp belysningen og pynt hjemmet

Ute er det helt mørkt, men heldigvis sprer belysningen din en varm stemning i hjemmet. Julen er en perfekt anledning til å pynte opp i årets mørkeste tid med dine egne dekorasjoner. I mange hjem begynner julefeiringen med at man henger opp lysslynger for eksempel i hagen og i vinduer eller på balkongen. Man kan også pynte hjemmet med lysslynger innendørs. Og i forkant av julen har Biltema utvidet sortimentet med mange forskjellige og rimelige lysslynger, som du kan kombinere for å skape ekte kunstverk av lys. Mange av dem kan brukes både innendørs og utendørs. Vårt sortiment av lysende adventssjerner er også utvidet. Hadde det vært koselig med en lysende stjerne av glitrende gull eller sølv i vinduet istedenfor den tradisjonelle røde eller hvite?

65715

Nisser

Ingen jul uten nisser! Foretrekker du tradisjonelle julenisser, eller vil du heller ha mer moderne nisser i julen? I vårt sortiment av julepynt finner du garantert nissene som trives best hjemme hos deg.

Bak til jul, og fyll fryseren

Jul er en tid for håndarbeid og lys, men også for forskjellige smaker og dufter. Du kan begynne med julebaksten i god tid, siden du kan fryse kakene og enkelt tine dem igjen når du skal dekke julens kaffebord. I Biltemas avdeling for hjemmet finner du både bakeutstyr og forskjellige poser og bokser som kan fryses. Pepperkaker holder seg deilige og sprø i opptil et par måneder i en boks av metall eller glass – hvis de ikke blir spist opp når de er nystekte da!

65713

Sjekk ut vårt utvalg av kjøkkenredskaper

En fredelig jul på hytta

Ro og natur, skumringskos og avslappende småpusling. På hytten kan julestemningen bli helt spesiell. Lys og belysning er ekstra viktig i mørket i naturen. Du skaper lys, glitter og et varmt skinn ved å henge lys i vinduene, fyre i peisen eller ovnen og tenne lys og fakler utendørs. Plasser fakler i stemningsfulle rader eller mønstre i hagen. De er koselige å se på mens man nyter varmen under et mykt pledd.
Som hjemme skaper man den riktige julestemningen på hytten ved å bake og pusle. En selvlaget uro passer perfekt i taket i stua. På greinene i trærne kan du henge opp fôringsstasjoner for fugler og følge med på fuglenes lek.

Tenn lys og nyt tilværelsen

Julen kommer hvert år, selv uten julepynt, lysslynger og baking. Det kan være nok å tenne stearinlys, tilbringe tiden med nære og kjære og nyte varm gløgg innpakket i et pledd mens julesangene strømmer ut av høyttalerne. Det er tanken som teller – også i julen!

65714

Relaterte artikler

5 tips til et vellykket pepperkakehus

5 tips til et vellykket pepperkakehus

Bygg dine drømmers pepperkakehus sammen med oss. Det er ikke så vanskelig som du tror.

Biltema redder julen

Biltema redder julen

Vet du ikke hva du skal gi bort i julegave? Ikke fortvil, vi har julegaver til hele familien. Sjekk ut vårt store sortiment.

Kjøp et kunstig juletre!

Kjøp et kunstig juletre!

Det finnes mange fordeler med et kunstig juletre - vi gjør valget enkelt for deg!