Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Flytsparkel

Kjøpsguide flytsparkel

Det finnes forskjellige typer flytsparkel, og disse brukes til forskjellige formål. Du må derfor velge den sorten som passer deg best når du skal sparkle på gulvet. Så hvordan skal du tenke på valget av flytsparkel for utjevning av gulv? For å lette valget ditt, forteller vi deg nedenfor hva som er viktig å huske på.

 

Flytsparkel for innendørs og utendørs bruk

Flytsparkel har mange navn, blant annet avrettningsmasse, utjevningsmasse eller gulvsparkel. Det er viktig at du alltid leser nøye på emballasjen, slik at du får riktig type sparkel til ditt behov. Flytsparkel bør ligge under din valgte gulvflate, for eksempel under fliser eller parkett. Flytsparkel bør derfor ikke brukes som et ferdig gulv. Flytsparkel for allsidig bruk, som du finner i vårt sortiment, kan brukes som sparkel både utendørs og innendørs, uavhengig av hvilken type gulv du legger. Det finnes også en type som kun er beregnet for innendørs bruk, som er fiberforsterket for å utjevne alle typer gulv som gulvgipsplater, sponplater og betong. Den er også egnet for våtrom.

Her finner du våre produkter for våtrom

Flytsparkel utendørs

Flytsparkel for allsidig bruk som er sementbasert, kan brukes utendørs fordi det er frostbestandig. Du kan bruke flytsparkel når du legger nytt gulv på terrassen, i vinterhagen eller i garasjen. Når du påfører flytsparkelet, må du være forsiktig så du ikke gjør det i stekende sol eller i temperaturer under null, da sparkelet risikerer å sprekke. Den sementbaserte flytesparkelet er også hurtigtørkende, noe som gjør det raskt å gå på, noe som kan være en fordel når du flytsparkler utendørs.

Primer før du flytsparkler

Primer er et viktig komplement til flytsparkel og bidrar til bedre vedheft og danner en beskyttende film som forhindrer at fuktigheten fra sparkelet transporteres ned i det underliggende materialet. Sparkelet alene gir ikke et vanntett fundament, men du må supplere med et vanntett lag for at overflaten skal være vanntett.

 

Ofte stilte spørsmål om flytsparkel

Hvor mye flytsparkel trenger du per kvadratmeter?

Du trenger 1,6 kg-2,0 kg per kvadratmeter og millimeter tykkelse. Hvis gulvet ditt er en kvadratmeter stort og du skal sparkle et 10 millimeter tykt lag, trenger du derfor 16-20 kg pulver.

Hvor lenge skal flytsparkel tørke?

Tørketiden kan variere avhengig av produktet. Så les alltid emballasjen nøye før du starter arbeidet.

Når kan du trå på et flytsparklet gulv?

Det tar vanligvis noen timer før flytsparkelet tørker. Kontroller tørketiden som er angitt på pakken.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.