Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Reflekser

Det er viktig å synes godt når man er ute og beveger seg i mørket. Med gode reflekser synes du i trafikken og risikoen for ulykker reduseres. Vi har reflekser som kan settes på klærne eller barnevogna, eller som kan plasseres rundt armen eller beinet. Du finner også praktiske refleksvester i vårt sortiment.

 

Ofte stilte spørsmål angående reflekser

Hvorfor bør jeg ha refleks?

Med reflekser blir du mer synlig i mørket og da reduseres risikoen for uhell. Du blir også mer synlig i lysene fra et kjøretøy, selv om sikten er dårlig.

Når skal jeg bruke refleks?

Det er viktig å bruke refleks i mørket, uansett om du beveger deg langs en vei, i skogen eller i byen.

Hvor stor forskjell er det på å bruke refleks sammenlignet med å ikke gjøre det?

For et kjøretøy som kjører med nærlys i mørket, vil du ikke bli oppdaget før du er 20-30 meter foran bilen, hvis du kun bruker klær med mørk farge. Har du klær med lys farge, blir du synlig på 60 meters avstand. Når du bruker reflekser vil du allerede bli synlig på 125 meters avstand - så refleks gjør en stor forskjell!

Hvor bør jeg plassere refleksene?

Et tips er å bruke reflekser i snor, som beveger seg når du går, da du blir mer synlig for annen trafikk. Det er også viktig å bli sett fra alle kanter, så husk på å plassere refleksene rundt armer og bein, slik at de synes forfra og bakfra. Plassering av refleksene bør være så lavt nede på armer og bein som mulig, da de blir best synlig i kjøretøyenes nærlys.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.