Stadig flere går for teltferie

Stadig flere går for teltferie

Nordmenns interesse for å overnatte i naturen er høyere enn noensinne. I sommer ser det ut til at flere enn vanlig velger kortreist friluftsliv som ferieform. Flere nordmenn enn vanlig virker å gå for kortreist friluftsliv når de starter på ferien sin. Salget av telt ligger 37 prosent høyere enn på tilsvarende tid i fjor. Stadig flere spør etter campingutstyr i varehusene, og det gir utslag på salget i disse sommermånedene.

Pause fra sosiale medier 

Pause fra teknologi og sosiale medier er en vel så viktig årsak til at mange foretrekker skogen foran by- eller sydenferie. Mange foreldre føler de får bedre kontakt med barna når de er uten nettbrett og mobiltelefon. Sannsynligvis får barna også flere varige minner fra teltturen uten mobildekning enn fra hotellferien på Mallorca.

Det skader heller ikke at man ikke trenger reise langt for å finne et yndet sted å sette opp teltet og innlede campingferien. En kortreist telttur er ofte mye rimeligere enn en chartertur. Samtidig får man kjent på roen i naturen. En campingtur kan være minst like avslappende som en sydenferie.

Motreaksjon på treningstrender

Interessen for telttur i norsk natur har vært stigende og  friluftsorganisasjoner har i flere år merket en økende oppslutning om friluftslivet. 

Medlemstallene øker i flere organisasjoner, og flere friluftslivsområder blir stadig mer brukt. Interessen for å overnatte i naturen har sannsynligvis ikke vært større enn siden den gang vi alle bodde i huler og lagde mat ute.

Årsaken til de nye friluftsvanene er mer sammensatt enn at det skyldes lengre perioder med sol og varme. Vi tenker mer på helsen og forstår viktigheten av å være ute i naturen for å holde oss friske. Det enkle friluftslivet er for mange også en motreaksjon på andre treningstrender og høyt materielt forbruk.

Dette trenger du

Ikke alle er like erfarne friluftsfolk. Biltema må svare på mange spørsmål fra kunder som skal på telttur for første gang. De vanligste spørsmålene er hvilke soveposer som passer til hvilke temperaturer, om teltene er vanntette og om de er enkle å sette opp – og utstyr til matlaging.

Det lureste er å sette opp en liste over utstyr du trenger, så du ikke glemmer noe.

Pakkeliste for teltturen:

Kjekt å ha: