Elverktøy – velg riktig elverktøy for oppgaven

Elverktøy – velg riktig elverktøy for oppgaven

Er du en innbitt hjemmesnekker, eller kanskje du har lyst til å lære mer om hvordan du gjør ting, og hvilke verktøy du trenger? Kanskje har du drømmer og ambisjoner om ting du har lyst til å gjøre om, reparere eller fikse hjemme, men mangler verktøy?

Uansett erfaring eller kunnskap kommer du garantert til å få bruk for denne guiden. Vi forteller om noen av elverktøyene det kan være lurt å ha hjemme, og som du finner i vår smarte MultiX-serie 18V. I MultiX-serien 18V bruker du det samme batteriet til flere maskiner. MultiX-serien med verktøy og maskiner som bruker det samme 18 volts batteriet, finnes også i en 18V Pro Series.

80213
80215
80214

Men hva er egentlig forskjellen mellom 18V-serien og 18V Pro serien?

Alle maskinene i begge seriene bruker det samme batteriet, og de er trådløse. Men maskinene i 18V Pro-serien er børsteløse. Det betyr at du får en enda mer energieffektiv motor som holder lenger. De er ganske enkelt litt kraftigere maskiner.

Multi X – ett batteri, mange muligheter

Med vår MultiX-serie bruker du det samme batteriet til alle de forskjellige verktøyene og maskinene i serien. Når du kan bruke det samme batteriet til flere verktøy og maskiner, sparer du både tid og penger – samtidig som det er veldig praktisk! Husk at batteri og lader selges separat!

Flere fordeler med Multi-X

 

Drill og skrutrekker

Det er alltid lurt å ha en drill og skrutrekker hjemme, siden det er et så allsidig verktøy som du kan bruke til så mange oppgaver. Med en drill og skrutrekker kan du – som navnet sier – både bore og skru.

Når du skal velge drill og skrutrekker, må du ta utgangspunkt i størrelsen og omfanget på oppgavene du skal utføre. Du må naturligvis også ta hensyn til hvilket materiale du borer og skrur i. Hos oss finner du blant annet drill og skrutrekkere som er børsteløse, og som har metallchuck. Verktøyene har også innebygde lamper, slik at du kan arbeide mer effektivt.  Vår drill og skrutrekker HDB 18V har også en slagfunksjon, noe som gjør den ekstremt effektiv.

Sirkelsag

Hvis du skal kappe planker eller kløyve materiale som tre og plast, kan det hende du trenger en sirkelsag. Sirkelsagen og batteriet er enkle å ta med seg overalt der du har bruk for dem. Sirkelsagen brukes først og fremst til grovkapping, og den er ikke like velegnet for finere snitt.

Hos Biltema finner du to varianter av sirkelsagen – en i 18V-serien, og en i 18V Pro-serien. Begge sirkelsagene er stabile, og de har parallellanlegg og en vinklingsbar fotplate av støpt aluminium. Begge har laser, støvsugertilkobling og gripevennlig gummikledde håndtak. Den store forskjellen er at sirkelsagen i 18V Pro-serien har børsteløs motor.

Malingssprøyte

Hvis du bruker en malingssprøyte når du skal male hjemme, sparer du deg for både tid og arbeid. Siden du holder malingssprøyten på avstand når du maler, får du også alltid et jevnt og fint resultat. Du kan bruke malingssprøyten når du skal male blant annet vegger, tak, dører, fasaden, møbler, gjerdet eller kjøkkenskapene. Du kan også ta av motordelen, slik at du enkelt kan rengjøre plastdelene.

Fordeler med en malingssprøyte:

  • Du får et jevnt resultat
  • Du får et fint resultat på overflater med struktur
  • Det er både raskere og enklere å male

Limpistol

Har du et hobbyprosjekt, eller skal du pynte med mosaikk? Da bør du investere i en limpistol!

Limpistolen er et allsidig verktøy som du kan bruke til å lime tre, plast, skumplast, tekstil, fliser, keramikk og andre skjøre materialer.

Limpistolen skal ikke brukes til å lime tyngre eller større ting, men den passer perfekt til hobbybruk og mindre reparasjoner, som å tette hull og fuger, eller hvis du for eksempel skal trekke om en stol og kommer til å supplere limingen med andre festeanordninger.

En stor fordel med en limpistol er at verktøyet er raskt å bruke, limet tørker raskt, og du kan bruke limpistolen med høy presisjon, slik at du kan bruke den til både fint håndverk og mindre snekkerarbeid.

Multiverktøy

Multiverktøyet blir raskt din beste verktøyvenn, siden det har flere bruksområder. Avhengig av hvilket verktøy du utstyrer multiverktøyet med, kan du bruke det til å skjære, slipe, polere, kappe, frese eller skrape.  Siden multiverktøyet er smalt og langt, er det ekstra velegnet til presisjonsarbeid på mindre flater og hjørner. Multiverktøyet vårt har en oscillerende bevegelse, noe som gir et fint resultat når du for eksempel sliper.

Slagboremaskin

En slagboremaskin kan brukes til å bore i steinmaterialer. Slagboret roterer som med en drill, men i tillegg har slagboremaskinen en slagfunksjon som gjør den kraftigere når du borer i steinmateriale. Derfor brukes slagboremaskinen til å bore i hardere materialer, som betong, tre eller gips.  Slagboremaskinene våre har SDS+-feste.

Hva er forskjellen mellom slagboremaskiner og borhammere?

Forskjellen er at en borhammer kan gjøre slagboremaskinens jobb, men ikke omvendt. Borhammeren har en meiselfunksjon, slik at du kan slå av rotasjonen og bare bruke slagfunksjonen. Det er praktisk når du skal rive fliser eller lignende.

Slipemaskin

Slipemaskinen er et populært verktøy i mange hjem. Enten du skal pusse opp kjøkkenet, bygge en benk til gangen eller sette opp et nytt gjerde rundt huset, får du alltid bruk for en slipemaskin. Med Biltemas slipemaskin kan du tørrslipe tre, plast og metall, og med forskjellig slipepapir bestemmer du selv hvor fint du vil slipe. Slipemaskinen vår sliper med en oscillerende bevegelse, noe som gir et fint resultat.

Slipemaskinen har også støvsugertilkobling, slik at du slipper å koste opp støv og fliser som slipes bort. Det er bare batteriet 18V, 2,0 Ah, som passer til slipemaskinen vår.

Stikksag

En stikksag er et praktisk verktøy som du kan bruke til figursaging. Hvis du liker å gjøre ting selv, vil du garantert støte på prosjekter der en stikksag forenkler arbeidet.

Stikksagen har vinklingsbar bunnplate og en kompakt design, slik at du kan bruke den selv på trange steder. Stikksagen er enkel å bruke.

Avhengig av hva du skal sage i, må du også kjøpe et egnet stikksagblad for det aktuelle materialet. Hos oss finner du blant annet stikksagblader som er allround, for tynt metall og mykt stål, samt for hardt og mykt tre. 

Tigersag

Tigersagen er et praktisk verktøy når du skal utføre grovarbeid som rive- eller byggeprosjekter, der du må sage gjennom plast, metall, tre, gips, glassfiber og lettbetong. Du kan også bruke tigersagen i hagen når du skal kappe eller beskjære greiner, busker og trær. Tigersagen vår i Pro-serien har også en børsteløs motor.

Allt inom elverktyg

Relaterte artikler

Slik pusser du opp hjemme - gjør det selv

Slik pusser du opp hjemme - gjør det selv

Er det på tide å pusse opp? Hvorfor ikke gjøre det selv? Vi hjelper deg!

Orden og full oversikt i drømmegarasjen

Orden og full oversikt i drømmegarasjen

Med interiør. og oppbevaringsløsninger fra Biltema, kan du forvandle garasjen din til drømmegarasjen.

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Når barna flytter hjemmefra så kan huset føles tomt, men det er også en unik mulighet til å pusse opp og forandre på ting i hjemmet.