Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Dette er dagen du har ventet på så lenge. Den er etterlengtet, spennende og til og med kanskje litt skummel. Og nå er den store dagen endelig her. Du skal ta de første skrittene inn i resten av livet og flytte inn i ditt eget hjem. Disse tipsene gjør det enklere å innrede ditt første hjem rimeligere, og å gjøre smartere innkjøp!

Før eller siden skal alle flytte hjemmefra. Mange har drømt om det i en evighet og nøye planlagt hvordan sitt eget hjem skal se ut. Å flytte ut fra barndomshjemmet er starten på en ny epoke. Å flytte til sitt eget hjem er starten på et livslangt eventyr.
For de aller fleste innebærer flyttingen til det første hjemmet mange innkjøp. Pengene strekker ikke nødvendigvis til for å oppfylle alle drømmene. Heldigvis kan man innrede og utstyre det første hjemmet på et strammere budsjett og med litt gjør-det-selv-innstilling, uten at man må gå på kompromiss med det praktiske eller stilen.

Ting å gjøre før man kan innrede: vaske

En ung person som utålmodig venter på å flytte inn i sitt første hjem, tenker ofte på hvordan det skal se ut, og ikke så mye på hva man må gjøre før man kan begynne å innrede. Den som flytter inn i sitt første hjem, bør begynne med å skrive en huskeliste, der forberedelsene før flyttingen og vasking av det nye hjemmet godt kan stå øverst. Hvis man har en huskeliste, glemmer man ikke noe av det som er viktig.

Det lønner seg å vaske det nye hjemmet grundig før du begynner å ordne tingene dine. Støvsug gulvet, tørk støv og puss vinduene ved behov. Bruk gjerne allrent. Du finner rimelige rengjøringsprodukter hos Biltema. Hos oss finner du alt du trenger til rengjøringen, både støvsuger, mopp, kluter, sprayflaske, feiesett, oppvaskbørste og rengjøringsmiddel. Med gode rengjøringsprodukter blir det også enklere å holde det nye hjemmet skinnende rent etter at du har flyttet inn.

Innred det nye hjemmet rimeligere

Begynn med det aller mest nødvendige

Du trenger ikke å kjøpe alt til det nye hjemmet med en gang. Interiøret trenger ikke å være komplett den dagen du flytter inn. Du kan gjøre innkjøpene underveis, slik at du kan fordele kostnadene over tid. Når du flytter inn i ditt første hjem, er det lurt å kjøpe de mest nødvendige møblene og det viktigste utstyret først. Det aller viktigste er at man kan bo i hjemmet.

Begynn med å kjøpe de viktigste møblene og det mest nødvendige utstyret. Av de store møblene står seng, sofa, spisebord og stoler øverst på listen. Hvis du har veldig begrenset budsjett, er det smart å dra på loppemarked og miljøstasjoner og å sjekke salgsannonser på internett. Der kan du finne flotte kupp til en rimelig penge.

Kjøkkenet er det rommet som krever flest innkjøp i starten, for at hverdagen skal fungere. Hos Biltema finner du utstyr og elektronikk av god kvalitet, for eksempel bestikk, glass, kjøkkenduker, kaffetrakter, mikrobølgeovn, brødrister og vannkoker.

Innred praktisk – tenk på oppbevaringsløsningene i hjemmet

Man får aldri for mye oppbevaringsplass! Når man flytter inn i sitt første hjem, bør man tenke gjennom hvilke oppbevaringsløsninger som fungerer best. Forskjellige hyllesystemer og oppbevaringshyller gjør det enklere å holde orden i hjemmet. Når hver ting har en fast plass i hyllen, blir det enklere å holde orden i hjemmet. Det blir også enklere å raskt finne det man leter etter.

64429

For eksempel er et trådstativ praktisk i garderoben: Fjern hyllene i skapet, og sett flere stativer på hverandre. Vakuumposer med oppbevaringseske er også et genialt tilbehør til garderoben eller klesskapet. Oppbevaringsesken sparer plass og beskytter klær og andre tekstiler mot for eksempel fuktighet, lukt og insekter.

Hos Biltema finner du også trendy flettede kurver og praktiske klesstativer. Vi anbefaler også at du kjøper oppbevaringsesker med lokk, slik at du kan oppbevare klær og sko, sportsutstyr, hageutstyr eller rengjøringsutstyr. 

Ta en kikk på de smarte oppbevaringsløsningene våre

Et harmonisk interiør – med enkle og rimelige grep 

Du kan innrede det første hjemmet med enkle midler, og du trenger ikke nødvendigvis bruke penger på en større oppussing. Skap et harmonisk interiør med kompatible nyanser eller et bærende tema som knytter sammen alle rommene til en vakker helhet. Du kan for eksempel velge en farge som går igjen i forskjellige rom.

Male!

Du kan enkelt endre stemningen i det nye hjemmet ved å male veggene. Hos Biltema finner du maleutstyret du trenger for å gjøre drømmene til virkelighet. Kanskje ønsker du en personlig løsning i leiligheten ved å male en vegg med tavlemaling, slik at hele veggen blir til et levende kunstverk? Krittegninger er enkle å viske bort når du blir lei av dem. Hvis du foretrekker tapeter, har vi også tapetutstyr av god kvalitet.

Ta en titt på utvalget innen maling og verktøy

Gjør det selv

Du kan enkelt spare penger med mange gjør-det-selv-alternativer. Internett er fullt av gjør-det-selv-ideer til interiør, og du finner garantert noe du kan gjennomføre. Du kan for eksempel snekre en sengegavl av en gammel dør eller lage et sofabord av tomme trekasser. Hos Biltema finner du kvalitetsverktøy til både små og store gjør-det-selv-prosjekter, alt fra hammer, skrutrekkere og spiker til bormaskiner.

Vårt utvalg av verktøy

64446
64447
64448

Hvis det virker vanskelig å skape et sammenhengende interiør av møblene dine eller gjenstander fra forskjellige stilarter, er det bare å finne frem maling og pensel. Hvis du maler møblene i kompatible farger, blir interiøret helhetlig. Du kan også gjøre helheten mer harmonisk ved å velge puter, lake, håndklær og andre tekstiler som har innslag av en felles farge. Forskjellige pledd, saueskinn, duftlys og lykter bidrar til helheten ved å tilføre en hjemmekoselig atmosfære.

Her finner du våre trendy interiørartikler

Relaterte artikler

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Den nye fasen i de unges liv innebærer også frihet. Foreldrene får en unik mulighet til å pusse opp hjemmet! Vi har samlet oppussingstips som gjør det enkelt å oppgradere barnerommet til et nytt formål.

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Hvert år flytter tusenvis av studenter hjemmefra til fordel for en studentbolig for å starte på nytt studie, møte nye venner og oppleve nye ting. Det er naturlig å være spent på studielivet og har store forventninger til hvordan livet i ny bolig blir. Før du flytter til studentboligen, så bør du tenke på et par ting. Her er noen tips for rask og effektiv flytting!

Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Med små og rimelige innkjøp kan stedet for fjernarbeid gjøres både komfortabelt, effektivt og vennlig, uavhengig av størrelsen, og til og med i et lite hjem. Få tips og råd her!