6 tips for å komme i gang med treningen

6 tips for å komme i gang med treningen

De fleste vet at det er lurt å trene for å styrke kropp og sjel. Mange ønsker å skape en god rutine når det kommer til trening, med minst et par treningsøkter i uken. Likevel kan dukke opp hindre på veien som for eksempel: Mangel på tid, trøtthet, sykdom eller skader. Trening passer ikke kun for den som vil gå ned i vekt eller satser på å komme i form til et maraton. Alle har godt av å røre på seg av flere grunner. Vi i Biltema ønsker å inspirere deg til et mer aktivt liv slik at du kommer i gang med treningen – ikke minst fordi det er gøy!

Oppskriften er morsom trening som gir glede og energi

Uansett hva ditt primære mål er – å føle deg bra i hverdagen, å bli sunn, bli sterkere eller raskere, eller å gå ned i vekt – bør du prioritere trening minst èn gang i uken. Fremfor alt er det viktig at du føler glede og har det gøy, ellers blir det lett å bli lei eller i verste fall utbrent.

Her har vi samlet 6 tips for å komme i gang med treningen uten å skade deg eller miste motivasjonen:

1. Målet med treningen

For å få resultater, så er det viktig å sette seg et mål. Hva er målet ditt? Tilpass treningen og treningsfrekvensen etter ditt mål.

2. Sett opp en treningsplan

Å komme i gang med treningen er vanligvis det største hinderet, og for å oppnå resultater kreves det litt planlegging. Ta det rolig i starten hvis du ikke liker blodsmak i munnen og ikke ønsker å være helt utkjørt etter første time. Rolige, kortere treningsøkter gir god effekt i starten. Den beste effekten får du av en kombinasjon av flere treningsformer.

3. Test forskjellige typer trening for å finne hva som er riktig for deg

Nøkkelen er å velge en treningsform som du synes er morsom, og som gir deg energi og glede, ellers blir du fort lei. Kanskje det er spinning eller styrketrening. Kanskje det er en rask spasertur eller en tur på kvelden etter jobb. Test godt etter hva som passer deg best og velg den treningsmåten som passer deg best.

4. Tenk på hva du bruker – bruk penger på riktig materiale

Utseende på treningsklærne spiller stort sett ingen rolle, det viktigste er at klærne er gode å ha på seg, puster godt og takler fuktighet. Dette kan gjøre undere for treningsøkten.

5. Start sakte og øk heller tempoet når du er klar

En av de vanligste feilene når man er starter opp, er å gå ut for hardt ut i begynnelsen, og dermed kanskje bli skadet og falle ut av treningsplanen

Du burde derfor varme godt opp, og starte de første øktene med å gå eller jogge, og deretter øke når du får bedre kondisjon og styrke. Da unngår du småskader og belastningsskader ved å variere litt i ulikt terreng og overflater når du er ute i for eksempel skogen, lettere terreng, gressletter eller på asfalt.

6. Vær konsistent med treningen

Å være aktiv i 20 minutter eller en time velger du selv. Det viktigste er å komme i gang. Det beste er å trene regelmessig og følge treningsplanen og målene man har satt seg. Styrken og utholdenheten vil gradvis øke, og du vil kjenne at du har mer overskudd i hverdagen. 

Alt innen trening

Relaterte artikler

Hjemmetrening for alle!

Hjemmetrening for alle!

Vi hjelper deg med å komme i gang med hjemmetrening. Les mer her.

Finn riktig utstyr for sport, trening og fritid

Finn riktig utstyr for sport, trening og fritid

Hos oss finner du alt fra barnas første innebandykølle til reserveballer til tennistreningen.

Restitusjon og trening

Restitusjon og trening

Utforsk fordelene med rehabiliteringstrening for å styrke balansen og koordinasjonen. Hos Biltema finner du produktene som hjelper deg med dette.