Sykle med barna!

Sykle med barna!

Alle foreldre kjenner seg igjen i gleden når barnet sykler sine første meter selv. Når du kan slippe taket i sykkelstangen og se barnet sykle i vei på egen hånd. Nå kan dere endelig dra på fartsfylte eventyr på sykkelveiene sammen – på hver deres sykkel.

Sykle til skolen, til stranden, til butikken eller hjem til venner. Å sykle er ikke bare gøy, det gir også en frihet. Barnet får mange fordeler ved å sykle, bortsett fra det mest åpenbare at det alltid er bra å bevege seg.

Seks fordeler når barnet sykler

  1. Når barnet sykler, trener det opp balanse, koordinasjon og motorikk.
  2. Fysisk aktivitet er alltid bra og fører ofte til at barnet får bedre konsentrasjon, sover bedre, blir piggere og får sterkere immunforsvar.
  3. Barnet føler seg selvstendig og vokser sannsynligvis noen centimeter av stolthet når det kan forflytte seg på egen hånd.
  4. Å sykle gjør det enkelt å få inn mosjon i hverdagen, noe som er ekstremt viktig for trivselen.
  5. Sykle sammen! Det gir dere muligheten til å øve på trafikkregler og sikkerhet samtidig.
  6. Når hele familien sykler, kan dere ta dere fram på en miljøvennlig måte, og kanskje dere slipper å bruke bilen for å dra på butikken eller lete etter parkeringsplass ved stranden.

Så vi kan konstatere at det er både morsomt og sunt for barnet å sykle. Men hvordan velger man riktig barnesykkel? Hvilken størrelse trenger man?

Barnesyklene våre

Sykle med barn

Hvis barnet ikke har lært seg å sykle selv, har vi også utstyr som gjør at du likevel kan ta det med på sykkelturen. Monter et stabilt sykkelbarnesete på sykkelen din, slik at barnet sitter godt gjennom hele turen. Eller er barnet litt større, slik at det kan sykle selv ved hjelp av støttehjul? Kanskje løper du fortsatt etter sykkelen mens du holder i en sykkelstang, slik at barnet skal lære seg å sykle? Hos oss finner du både støttehjul og sykkelstang samt mange andre praktiske artikler for sykkelturen med barna.

Utstyr barnesykkelen

Det kan være gøy å pynte barnesykkelen med krimskrams og spesialeffekter. Da blir det ofte morsommere å sykle!

Du kan for eksempel feste et sykkelflagg bak på sykkelen for å gjøre den ekstra synlig. Et sykkelflagg kan være en viktig sikkerhetsdetalj, siden det gjør sykkelen mer synlig. Ellers er det fort gjort å overse en liten barnesykkel, siden den ikke synes bak for eksempel busker eller mellom parkerte biler på gaten.

Sykkelen blir til en motorsykkel

Kanskje har du et barn som elsker motorsykkel, og som heller vil kjøre motorsykkel enn å sykle? Monter et gasshåndtak med motorsykkellyd på rattet istedenfor et vanlig sykkelhåndtak. Når håndtaket vris om, høres det ut som en motorsykkel som gir gass. Vi tør love at det blir en suksess hos barn i alle aldre!

Se vårt utvalg av sykkeltilbehør

Hjelmer for barn

Bruk en hjelm for å beskytte det viktigste du har! Og hvorfor ikke gå foran med et godt eksempel ved å bruke hjelm selv også? Det er noen ting det er ekstra viktig å tenke på når du skal kjøpe hjelm til barna.

1. Passform

Prøv alltid hjelmen før du kjøper den. For at hjelmen skal være sikker, må den passe godt på barnets hode. Med en god hjelm kan du justere størrelsen og sørge for at spennen sitter godt og komfortabelt under haken.

2. Grønn spenne

Barn under 7 år bør bruke en hjelm med grønn spenne. Den grønne spennen er laget for å løse ut hvis barnet leker med hjelmen på hodet og for eksempel setter seg fast og blir hengende etter hjelmen.  Men spennen løser ikke ut hvis barnet faller av sykkelen.

3. Mips-hjelmer

En Mips-hjelm gjør at en vanlig hjelm gjør, men i tillegg gir den ekstra beskyttelse mot rotasjonsbevegelser som oppstår i hjelmen ved en sykkelulykke.
 Ved en sykkelulykke faller ofte syklister skrått mot bakken, noe som fører til at hodet vrir seg i hjelmen. Mips-teknologien reduserer både påkjenningene på hjernen og risikoene for alvorlig hjerneskade ved å ta hånd om og redusere rotasjonskraften som oppstår ved slike fall.

Hvordan fungerer Mips-hjelmen?

I en hjelm med Mips er skallet og fyllet adskilt med et friksjonslag, slik at de kan gli uavhengig av hverandre med en bevegelse på 10–15 mm. Det fører til at hjelmens skall absorberer mye av bevegelsesenergien som oppstår ved skrå støt mot hodet. Hodet kan bevege seg i hjelmen, noe som reduserer risikoen for hjerneskader ved fall fra sykkelen.

Les mer om Mips-hjelmer

74444

Vårt utvalg av sykkelhjelmer

Relaterte artikler

Barne- og juniorsykler

Barne- og juniorsykler

Vi har skrevet en guide for hva du skal tenke på når du skal kjøpe barn- og juniorsykkel. Les mer her!

Husk på hjelmen!

Husk på hjelmen!

Å sykle er en utmerket måte å få trim på, men riktig utstyr er viktig å ha på plass.

Oppdag våre sykler

Oppdag våre sykler

Oppdag vårt utvalg av sykler, til alle behov.