Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Barnesykkel

Kjøpeguide for barnesykler – for trygge og morsomme sykkelopplevelser

Har barnet endelig sagt at hun eller han vil lære seg å sykle? Med en passende barnesykkel blir opplevelsen både morsom og trygg. I denne praktiske kjøpeguiden hjelper vi deg med å velge riktig barnesykkel til barnet ditt.

Velg barnesykkel med riktig størrelse

Størrelsen er den viktigste faktoren å ta hensyn til når du skal velge barnesykkel. Når du velger størrelse på barnesykkelen, bør du ta utgangspunkt i barnets lengde, ikke i barnets alder. Barnet skal kunne stå over rammen med begge føttene stabilt på bakken. Når barnet sitter på setet, skal det nå bakken med begge føttene. I stillestående posisjon skal barnet også kunne holde i styret med begge hender og vri det 90 grader uten at balanse og grep påvirkes.

Ikke kjøp en barnesykkel som barnet skal «vokse i». Hvis sykkelen er for stor, blir den vanskelig å kontrollere, noe som kan føre til at barnet havner i farlige situasjoner. Isteden må du justere setehøyden til barnet har blitt for stort for sykkelen.
Hvis barnet ikke kan bli med til butikken for å prøve sykler, kan du måle barnets indre benlengde. Da kan du bruke et målebånd til å måle avstanden mellom gulvet, setet og sykkelrammen for å forsikre deg om at sykkelen passer.

Barnets indre benlengde finner du ved å måle innsiden av barnets ben fra skritt til gulv.

Sykkelrammens materiale

Det er forskjellige meninger om hvilket materiale som er best. De fleste barnesykler på markedet er laget av enten stål eller aluminium. En stålramme er mer solid og holdbar enn en aluminiumsramme, noe som kan være en fordel hvis barnet fortsatt vingler litt med sykkelen. På den andre siden er stål tyngre enn aluminium, noe som gjør sykkelen tyngre å manøvrere. Med andre ord er det både fordeler og ulemper med begge materialene. Men ikke se deg blind på materialet. Det viktigste er at sykkelens størrelse passer til barnet.

Barnesykkelens farge og form

I dag finnes det barnesykler i alle mulige farger, former og modeller. Hos Biltema finner du for eksempel barnesykler som er inspirert av den klassiske damesykkelen – med lavt innsteg og tilhørende sykkelkurv. Du finner også mer sporty barnesykler med rettere ramme og crosskjermer. Og du? Husk sykkelhjelmen!

Lovpålagte krav til sykler for barn

Som sykler for ungdom og voksne, må barnesykler være utstyrt med ringeklokke, bremser og reflekser. I mørket skal sykkelen også ha lys både foran og bak.

Yosemite by Biltema  

Vårt store utvalg av sykler fra Yosemite by Biltema er utviklet for nære og aktive møter med den nordiske naturen. Utforsk syklene våre og dra på eventyr i grønne skoger, langs milelange landeveier eller i den pulserende storbyen. 
Her finner du inspirasjon og riktig sykkel for deg.

Vanlige spørsmål om barnesykler

Hvilke størrelser finnes det på barnesykler?

Biltemas barnesykler finnes i størrelsene 12 tommer (barn 90–105 cm), 16 tommer (barn 100–120 cm) og 20 tommer (barn 115–135 cm).

Bør barnet starte med en balansesykkel eller med en barnesykkel med støttehjul?

Start gjerne med en balansesykkel. Da lærer barnet seg å holde balansen før det begynner å tråkke. Med støttehjul lærer ikke barnet seg å finne balansen på samme måte, og innlæringsfasen kan bli lengre.

Bør barnesykkelen ha fotbremse eller håndbremse?

Her er det ikke noe fasitsvar. Men det beste er at barnet lærer seg begge bremsetypene.

Kan jeg gjennomføre service av sykkelen selv?

Absolutt! Du kan enkelt utføre flere serviceoppgaver selv, ved hjelp av riktige verktøy og veiledning. Se veiledningene og filmene våre her.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.