Lys, lys, strålende lys!

Lys, lys, strålende lys!

Endelig er det tid for å lyse opp hjemmet i vintermørket med koselig julebelysning. Pynt vinduer og vinduskarmer med stemningsfulle adventsstjerner, la lysslynger skape innramminger, og la adventsstaker lyse opp i de mørke rommene.

Julebelysningen er det første ekte tegnet på at julen virkelig begynner å nærme seg. Snart er sesongen for pepperkakebaking, gløgg og familietid foran peisen her! Så fyll hjemmet med julebelysning for å skape den magiske julestemningen.

Adventsstaker

78529

Tradisjonen med adventsstaker er veldig gammel. Det er en populær dekorasjon i vinduskarmene i de fleste hjem, og det lyser opp i vintermørket på en stemningsfull måte. Adventsstaker finnes i mange forskjellige farger, former og størrelser, og det er dine preferanser som bestemmer. Kanskje vil du ha en tradisjonell adventsstake med syv lys? Eller en litt mer moderne lysestake med bare fire lys? Eller hvorfor ikke kombinere forskjellige typer adventsstaker i de forskjellige rommene?

Adventsstjerner

78531

Adventsstjernen, eller julestjernen, som henges opp i vinduet rundt første søndag i advent, skal ifølge tradisjonene representere Betlehemsstjernen, som var den stjernen som de sier ledet de tre vise menn til det nyfødte Jesusbarnet. Adventsstjernen er en koselig lyskilde som kan henges opp i vinduet eller uterommet. Du kan også kjøpe julestjerne med fot, som kan plasseres på nattbordet eller TV-benken for å skape julestemning.

Lysslynger

78534

Lysslynger forbindes kanskje mest med utebelysning, men de er faktisk en veldig populær innebelysning i julen også. Du kan for eksempel henge en lysslynge rundt trapperekkverket eller vinduet. Du kan også la en kortere lysslynge fylle en gjennomsiktig glasskrukke for å skape fin julebelysning som du kan sette på spisebordet eller salongbordet.

Lyslykter og dekorasjonstrær

78533

I julen er det også populært å pynte hjemme med levende lys i forskjellige former og dufter. Du er sikkert enig i at det er noe spesielt med levende lys?
Invester i duftlys med duft som minner om julens varme og søtsaker.

Du kan også spre lys og julevarme ved å plassere lyslykter i julens røde farge i hjemmet. Kanskje i vinterhagen, ved TV-en eller i gangen?

Hvis du ikke vil sette de levende lysene i lyslykter, kan du også plassere dem i en adventsstake, som du enten kan kjøpe ferdig eller lage selv.

Det er ikke så vanskelig å lage en adventsstake. Du trenger et fat som er stort nok, lysholdere og dekorasjon – og deretter er det bare fantasien som setter grenser!

Timer – energiforbruk

Du kan styre julebelysningen ved hjelp av timere, slik at du kan velge hvor lenge du vil at lampene skal være tent. Smart, ikke sant?
Kanskje vil du spre julestemning når du ikke er hjemme også? Du kan også sørge for at julelysene slukkes automatisk når du legger deg.

Relaterte artikler

5 steg til en flott julebelysning

5 steg til en flott julebelysning

Dekorér hagen med utendørsbelysning - det lager garantert julestemning!

5 tips til jul på hytta

5 tips til jul på hytta

Lag ro, fred og julestemning på hytta sammen med oss.

5 stilige kalendre du kan lage selv

5 stilige kalendre du kan lage selv

Lag din egen pakkekalender og fyll den med morsomme julegaver. Vi gir deg inspirasjon til 5 stilige julekalendre, som du enkelt lager selv.