Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Sykkelbelysning

Når dagene blir kortere og mørket faller på, er det på tide å kontrollere belysningen på sykkelen. Det er alltid viktig å synes når du beveger deg i mørket, og derfor må også sykkelen være utstyrt med god belysning. Her forteller vi hva du bør tenke på når du skal velge sykkelbelysning.

SYNES og SE

Når man snakker om sykkelbelysning, skiller man vanligvis mellom begrepene SYNES og SE. Man skal alltid synes når det er mørkt eller dårlig sikt. Med dagens kraftige LED-lykter betyr det at man stort sett kan velge lykt helt fritt. Men hvis du også vil se veien foran deg, trenger du en kraftigere lykt, og da anbefaler vi en lykt med minst 500 lumen. Hvis du for eksempel sykler til jobb eller skole, må du ta hensyn til om veien er opplyst eller ikke når du skal velge sykkelbelysning. Hvis du sykler i skogen på kvelden etter det har blitt mørkt, trenger du god belysning, slik at du både kan se og synes.

Barn og sykkelbelysning

Det er ekstra viktig at barna synes. Et vanlig problem pleier å være at man glemmer å slå av lykten når man parkerer sykkelen ved skolen, slik at batteriet blir tomt. Det har Biltema en smart løsning på! Hos oss finner du nemlig lykter som slår seg av automatisk ved hjelp av et innebygd tidsur.

Sykkelbelysningens batterier trives vanligvis best når de får være inne i varmen, og da er det en fordel hvis sykkellyktene har hurtigfeste, slik at de kan demonteres raskt. Hvis du tar med deg sykkellyktene inn, risikerer du heller ikke at noen stjeler dem.

Ekstra funksjoner

Som syklist er man relativt ubeskyttet i trafikken, og da er det ekstra viktig at de andre trafikantene vet hvor man er på vei, for eksempel i kryss. Det er en selvfølge å strekke ut hånden i den retningen man skal, men i mørket kan den være lite synlig. Hvis du som syklist i tillegg har nedsatt balanse eller hvis underlaget er glatt, kan det være vanskelig å slippe styret med den ene hånden. Da kan et blinklys bak på sykkelen, som viser hvilken retning du skal, gjøre det tryggere å sykle.

Kontroll

Det er smart å regelmessig kontrollere batteriene i sykkellyktene og sørge for at de er hele og rene. Kontroller også lyktenes plassering, slik at de ikke blender andre trafikanter eller skjules bak noe.

Batteri

Hos oss finner du både sykkellykter med utskiftbare batterier og sykkellykter med oppladbare batterier. De oppladbare batteriene har forskjellig kapasitet, og dermed forskjellige tider for hvor lenge lykten kan lyse. Noen lykter har forskjellige lysnivåer, slik at man kan velge et svakere lys for å spare på batteriet. Før du bestemmer deg for lykt, bør du tenke gjennom hvilken modell som passer best for dine behov.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.