Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Takstativ, lasteholder

Det kan være forskjellige grunner til at du trenger en sykkelholder. Noen trenger en sykkelholder for å transportere sykkelen til skogen hvis det er langt dit, eller hvis man ikke kan sykle dit. Andre trenger en sykkelholder for å transportere barnas sykler, eller for å ta med seg syklene på ferie.

Det finnes sykkelholdere i flere varianter og modeller. Det finnes sykkelholdere som festes på bilens tak, en plattformmodell for bilens tilhengerfeste, og saksemodellen – som kanskje er den vanligste modellen, og som også monteres på tilhengerfestet. Hvilken variant man trenger, avhenger av behov og type sykkel.

Sykkelholder med høy maksimal belastning

Hvis du for eksempel skal transportere en elsykkel, trenger du en sykkelholder som er ekstra stabil, og som tåler tyngre belastning. Da er en plattformholder det beste alternativet, siden den har høy maksimal belastning og er en sikrere sykkelholder. Hvis du bruker sykkelholder ofte, er en plattformholder også et godt valg, siden den er enklere å laste på.

Fordeler med en plattformholder

  • Den er enkel å laste på.
  • Den har høy maksimal belastning.
  • Sykkelholderen kan laste og transportere flere sykler på samme holder.
  • Den kan låses både ved tilhengerfestet, slik at den ikke kan løftes av, og ved armene som holder syklene.
  • Hvis man er ekstra redd for sykkelen sin, er plattformholderen det beste valget, siden syklene sitter slik at man kan unngå å ripe både syklene og bilen.

Den vanligste sykkelholderen

Den vanligste og enkleste modellen av sykkelholdere er den såkalte saksemodellen. Denne modellen kan enkelt felles sammen, slik at du kan oppbevare den i bagasjerommet og alltid ha den for hånden.

Saksemodellen passer for deg som ikke trenger sykkelholderen så ofte, og den festes på bilen ved å klemmes rundt tilhengerfestet. Det monteres raskt og er enkel å bruke. For at syklene skal sitte så godt fast som mulig, kan det hende du må supplere med bagasjestropper.

Takmontert sykkelholder

En takmontert sykkelholder monteres enkelt på bilens eksisterende takrails/lastholder. Det er praktisk å ha sykkelen på taket, siden den ikke hindrer sikten, noe en sykkelholder på tilhengerfestet kan gjøre. Sykkelen sitter trygt i takholderen, og du kan la holderen sitte på taket selv når du ikke bruker den.

En annen fordel med takmontert sykkelholder er at du slipper å bekymre deg for at syklene skjuler bilens lykter og registreringsskilt.
Det du må være litt ekstra oppmerksom på når du kjører med syklene på taket, er at det kan være lavere tak i for eksempel parkeringshus, slik at syklene kan bli skadet.

Kjør lovlig

Det er ditt ansvar å sørge for at du kjører lovlig med sykkelholderen din. Det er ikke ulovlig å ha sykkelholder på bilen, men det er viktig at både belysning og registreringsskilt synes selv når du har festet sykler. Det er også tillatt å feste et ekstra registreringsskilt bak på sykkelholderen for å øke synligheten.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.