Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Golf – en spennende idrett der du kan utvikle deg hele livet

Golf er en morsom sport som gir god trening og flotte opplevelser. Teoretisk sett er golf en relativt enkel sport der målet er å få ballen ned i hullet på så få slag som mulig. Det skal du vanligvis gjøre for 18 hull, som en vanlig golfbane har. Målet med golf er ikke vanskeligere enn det. Det som er vanskelig, er å få det til uten å bruke for mange slag. 

Golfutstyr og tilbehør 

For å få hjelp kan du velge mellom mye utstyr og tilbehør avhengig av hvilken type spiller du er. Som i all annen sport blir utstyret viktigere jo flinkere man er. 

Golfkøllene er naturligvis det viktigste golfutstyret golferen har, og de oppbevares i en golfbag. I tillegg finnes det annet utstyr og tilbehør som golfballer, golfpegger, golfhansker og golfklær av forskjellige typer.  

Golfballer 

I dag skiller ikke golfballene seg så mye fra hverandre når det gjelder lengden. Isteden merker man først og fremst forskjeller og egenskaper på rotasjonen, kompresjonen og følelsen. Det er viktig å finne en ball som passer til svingen din.  

For den glade amatøren spiller det ikke noen rolle hvilke golfballer man velger. Siden man ofte slår dem bort, kan det være lurt å investere i en rimeligere variant i starten. Når man blir flinkere, blir ballen stadig viktigere, og man finner snart favorittene sine.  

Golfpegger 

Det er også lurt å kjøpe inn pegger, slik at man kan gjøre gode utslag. Når du slår utslag, handler det ofte om å få god kontakt med ballen og få den så langt som mulig. Med peggen havner ballen et par centimeter over bakken, slik at det blir enklere å få høyde på slagene. Det blir også enklere å få et godt treff når ballen ikke ligger i gresset. Golfpegger kan bare brukes på tee og på andre utvalgte utslagsplasser. 

Trepeggene er et godt valg for deg som ønsker det klassiske. Det er enkelt å tilpasse høyden på dem, og de kan brukes overalt. Trepeggene er rimelige, og de er helt klart best for miljøet. Hvis en pegg blir ødelagt, finner du bare frem en ny. 

Kvalitetstid med venner og familie 

For enkelte er golf en livsstil som det er vanskelig å bli lei av, mens for andre er det en sport som setter tålmodigheten på prøve. Når du får til det perfekte treffet, vil du bare få det til igjen og igjen og igjen. Du kan alltid finne nye mål å sikte mot, og mulighetene til å utvikle seg tar aldri slutt. Med det finurlige handicapsystemet kan du spille mot deg selv, mot andre – eller bare spille for å ha det gøy. 

De siste årene har golf blitt en selskapssport der hele familien, slekt og venner samles for å spille. Det har blitt en måte å omgås mormor, lillebror og vennegjengen på, eller hvorfor ikke ta sjansen og møte helt nye mennesker og knytte nye kontakter. Golf er like mye en idrett som en sosial aktivitet, der alle kan spille sammen uansett alder og erfaring. 

Så ta sjansen og prøv selv! Bare husk å svinge bestemt og se på ballen.