Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Mountainbike (MTB)

Kjøpe mountainbike – en guide

Å suse gjennom skogen på en mountainbike kan være en utfordrende, gjørmete og svett opplevelse – men det er også ekstremt morsomt. Hvis du skal kjøpe din første MTB, bør du undersøke litt på forhånd, slik at du finner sykkelen som passer for deg. I denne guiden går vi gjennom det du trenger å vite.

Rammetype – hardtail eller heldempet?

Det finnes to typer rammer til MTB – hardtail og heldempet. En hardtail er en ramme som bare er dempet foran i form av forgaffelen. En heldempet sykkel har demper både foran og bak for å fange opp støt fra terrenget. En hardtail veier vanligvis mindre enn en heldempet sykkel, slik at det blir enklere å ta seg frem raskere. Hvis man skal sykle i lettere terreng i skogen, holder en hardtail vanligvis lenge, men hvis du skal sykle mer kupert eller utfor, bør du velge en heldempet modell.

Hjulstørrelse – 27,5 eller 29 tommer?

Det kan være vanskelig å velge hjulstørrelse, for hva er egentlig forskjellen mellom hjul på 27,5 og 29 tommer? Vanligvis har mountainbikes med mindre ramme også de mindre hjulene på 27,5 tommer, og de med litt større ramme, har de større hjulene på 29 tommer. Et hjul på 29 tommer ruller litt lenger og er derfor et godt valg for deg som vil kjøre lengre løp, men de kan oppleves litt klumpete i tekniske partier. Hjul på 27,5 tommer akselererer raskere og er derfor enklere å bruke ved utforsykling.

Materiale – karbon eller aluminium?

Rammen på mountainbiken er vanligvis laget av karbon eller aluminium. Forskjellen mellom materialene er utstyrsnivået. Nivået på bremser, gir, støtdempende gaffel samt rammens geometri og vekt er ting som påvirker prisen. Man bør velge utstyrsnivå etter hva sykkelen skal brukes til, hvor ofte og på hvilket underlag.

Størrelse på MTB

Mountainbikens ramme finnes i flere størrelser, og hvilken størrelse du bør velge, avhenger først og fremst av lengden din, men også av smaken din. Derfor anbefaler vi at du stikker innom et av varehusene og prøver flere modeller før du bestiller din MTB, slik at du vet at du kommer til å bli fornøyd med den.

Viktig tilbehør til MTB

Hos Biltema finner du ikke bare din fremtidige mountainbike, men også annet viktig tilbehør som beskytter både deg og sykkelen din både før og under eventyrene dere legger ut på sammen. Ta en titt på sykkelverktøysykkelhjelmer og andre sykkelprodukter på nettstedet vårt.

Yosemite by Biltema  

Vårt store utvalg av sykler fra Yosemite by Biltema er utviklet for nære og aktive møter med den nordiske naturen. Utforsk syklene våre og dra på eventyr i grønne skoger, langs milelange landeveier eller i den pulserende storbyen. 
Her finner du inspirasjon og riktig sykkel for deg. 

Vanlige spørsmål om å kjøpe mountainbike

Hva bør man tenke gjennom før man kjøper en mountainbike?

Les deg opp på materialer og størrelser, og prøv gjerne forskjellige modeller før du bestemmer deg.

Hvor stor mountainbike bør man velge?

Det kommer an på hvor lang syklisten er, men siden størrelsen også kan være en smakssak, lønner det seg å teste forskjellige sykler før man bestemmer seg.

Hva er forskjellen mellom hardtail og heldempet?

En heldempet MTB har dempere ved både for- og bakhjul, mens en hardtail bare har dempere foran på sykkelen.

Kan jeg gjennomføre service av sykkelen selv?

Absolutt! Du kan enkelt utføre flere serviceoppgaver selv, ved hjelp av riktige verktøy og veiledning. Se veiledningene og filmene våre her.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.