Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Juniorsykler - til skole og fritid

Kjøpeguide for juniorsykler – gi barnet mosjon og glede

Er det på tide å kjøpe ny juniorsykkel til barnet ditt? Som navnet antyder, kjennetegnes juniorsykler av at hjulene er 24 eller 26 tommer. Denne sykkeltypen passer til juniorer som er 130–160 cm lange, avhengig av hvilken modell du velger. Her får du en kjapp guide!

Når er det nødvendig med en juniorsykkel?

Når barnesykkelen har blitt i minste laget, er det på tide med en ny sykkel, men det er ikke likegyldig hvilken størrelse du velger. Selv om barnet er trygt på den gamle sykkelen, kan overgangen til en større sykkel føre til en del usikkerhet. Plutselig er det lenger til bakken, og det kan være vanskelig å finne balansen – spesielt når man stopper.
Derfor er det viktig at du ikke velger en sykkel som er for stor for barnet, siden det kan føre til farlige situasjoner, spesielt på trafikkerte steder. En tommelfingerregel for juniorsykler er at når barnet er mellom 130–160 cm, så er en juniorsykkel et godt valg.

Med en slik tommelfingerregel er det også viktig å være oppmerksom på forskjeller mellom barnet ditt og gjennomsnittet. Her kan du med fordel måle lengden fra fot til skritt, som er en mer nøyaktig måte å finne riktig sykkelstørrelse på. Her har vi satt opp en oversikt over de forskjellige skrittlengdene og sykkelens rammestørrelse:

Barnets skrittlengde: 53–63 centimeter – Rammestørrelse 20"
Barnets skrittlengde: 58–70 centimeter – Rammestørrelse 24"
Barnets skrittlengde: 68–82 centimeter – Rammestørrelse 26"

Når du bruker dette skjemaet og måler barnets skrittlengde, er det i mange tilfeller en mer nøyaktig måte å bestemme barnets behov for sykkelstørrelse på, siden forholdet mellom skrittlengde og høyde ikke er lik for alle.

Damesykkel 24–26 tommer – klassisk damesykkel i mindre format

Damesyklene våre passer til alle barn som ønsker en damesykkel i passe liten størrelse. Akkurat som damesykkelen har denne sykkeltypen en lav ramme, slik at det blir enkelt å sette seg på setet. Styret er høyt, slik at barnet sitter oppreist, noe som avlaster ryggen. Det myke setet gjør syklingen komfortabel. Tunge gjenstander, for eksempel sykkellåsen, kan festes på bagasjebæreren.

MTB 24–26 tommer – en mountainbike for juniorer

Har barnet begynt å interessere seg for store mountainbikes som suser frem på sykkelveien? Da kan vår mountainbike på 24 eller 26 tommer være et perfekt utgangspunkt. Allrounddekkene gir godt grep selv i lettere terreng, og de flate pedalene gir fotfeste selv når man sykler over røtter og steiner. Våre mountainbikes på 24 eller 26 tommer passer for alle barn som liker tøffere sykler for mer krevende sykling – men husk å beskytte barnet med sykkelhjelm.

Yosemite by Biltema  

Vårt store utvalg av sykler fra Yosemite by Biltema er utviklet for nære og aktive møter med den nordiske naturen. Utforsk syklene våre og dra på eventyr i grønne skoger, langs milelange landeveier eller i den pulserende storbyen. 
Her finner du inspirasjon og riktig sykkel for deg.

Vanlige spørsmål om juniorsykler

Hvor stor skal juniorsykkelen være?

Juniorsyklene våre har hjul på 24 eller 26 tommer.

Hvordan vet jeg om juniorsykkelen passer?

Som en tommelfingerregel skal barnet kunne ha begge føttene i bakken når det sitter på setet.

Hvilken type juniorsykkel bør jeg kjøpe?

Det kommer an på hva barnet ditt liker, og hvilke praktiske behov det har. 

Kan jeg gjennomføre service av sykkelen selv?

Absolutt! Du kan enkelt utføre flere serviceoppgaver selv, ved hjelp av riktige verktøy og veiledning. Se veiledningene og filmene våre her.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.