Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Balansesykler - god trening for de minste

Kjøpeguide for balansesykler – balansetrening for de minste

Er det på tide at familiens minste trener opp balansen før neste års sykkelturer? Da er en balansesykkel, som også kalles gåsykkel, et skritt i riktig retning. En balansesykkel er en mindre sykkel uten pedaler og støttehjul, som barnet bruker føttene til å ta seg frem på. Men hva bør du tenke på når du velger balansesykkel?

 

 

Balansesykkelens størrelse er avgjørende

Størrelsen er den viktigste faktoren ved kjøp av balansesykkelen. De fleste balansesykler har hjul på 10 eller 12 tommer. Hjulstørrelsen er en indikasjon på sykkelens generelle størrelse, men det er setehøyden som bestemmer om balansesykkelen passer til barnet. Barnet skal sitte komfortabelt på setet med lett bøyde knær og føttene stabilt på bakken. Kan du ikke ta med deg barnet til butikken? Da kan du måle barnets indre benlengde.

Balansesykkelens vekt sammenlignet med barnet

Du bør også ta hensyn til balansesykkelens vekt sammenlignet med barnets vekt og styrke. En god tommelfingerregel er å ikke velge en balansesykkel som veier mer enn 30 prosent av barnets vekt. Og når det er tid for å sykle, må du ikke glemme sykkelhjelmen!

Yosemite by Biltema  

Vårt store utvalg av sykler fra Yosemite by Biltema er utviklet for nære og aktive møter med den nordiske naturen. Utforsk syklene våre og dra på eventyr i grønne skoger, langs milelange landeveier eller i den pulserende storbyen. 
Her finner du inspirasjon og riktig sykkel for deg. 

Vanlige spørsmål om balansesykler

Når kan man begynne å bruke balansesykkel?

En balansesykkel er egnet for barn fra cirka 3–6 år.

Hvor stor skal balansesykkelen være?

Det avgjøres av barnets indre benlengde.

Hvorfor bør man begynne med en balansesykkel?

Med en balansesykkel lærer barnet seg å holde balansen, noe som er en god forberedelse for når barnet skal begynne å bruke en vanlig sykkel.

Kan jeg gjennomføre service av sykkelen selv?

Absolutt! Du kan enkelt utføre flere serviceoppgaver selv, ved hjelp av riktige verktøy og veiledning. Se veiledningene og filmene våre her.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.