Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Skyvelære – det trenger ikke å være vanskelig å oppnå presisjon

Arbeider du med maskinteknikk, i bilbransjen eller med forskning? Da har du kanskje brukt et skyvelære. Har du ikke det? Da kan du fortsette å lese for å finne ut hva det er – og hvorfor du trenger det.

Vil du kunne måle tykkelser, dybder og omkretser, inkludert utvendig og innvendig diameter? Da trenger du et skyvelære.

Alle gjør det selv-håndverkere med fokus på håndverk trenger gode verktøy. Hos Biltema finner du flere typer måleverktøy som gjør arbeidsoppgavene enklere. Se utvalget vårt på denne siden.

Forskjellige typer skyvelære

Hos Biltema finner du forskjellige typer skyvelære. Her finner du en oversikt over utvalget, slik at du kan gjøre deg kjent med produktene og finne det du trenger.

Nonieskalaen

Nonieskalaen er en lineær måleskala som brukes på blant annet sekstanter og mikrometerskruer – og skyvelærer. Nonieskalaen på et skyvelære kan brukes til å måle størrelsen på en mutter.

Produkter av rustfritt stål

Måleverktøy av rustfritt stål er ekstremt holdbart for måling både innvendig og utvendig samt måling av dybder. Skalaene på skyvelæret er matt forkrommet for enkel avlesning, slik at det blir enklere å måle.
Måleområdet er 0–150 mm, og noniusskalaen er 0,02 mm.

Digitale måleverktøy

I tillegg til de klassiske måleverktøyene har vi også moderne og digitale måleverktøy. Vi har digitale måleverktøy av rustfritt stål, noe som gjør dem holdbare og effektive. Måleverktøyene måler både innvendige og utvendige mål samt dybder, med stor nøyaktighet.

Med en manuell på/av-knapp tar det ikke lang tid før du får resultatet, og med det medfølgende batteriet kan du begynne å måle umiddelbart etter at du har pakket ut verktøyet.

Med digitale verktøy fra oss får du god nøyaktighet, siden du ikke får feil målinger.

Samtidig slipper du å myse, slik at det blir morsommere å bruke verktøyet.

Hvis du arbeider i bilbransjen, er et digitalt verktøy perfekt for deg, og det kommer til å forenkle hverdagen – for eksempel når du skal måle bremseskiver.

Plastverktøy

Hos Biltema mener vi at alle skal ha råd til å kjøpe varene våre. Men våre kundevennlige og faste lave priser betyr ikke at vi går på kompromiss med kvaliteten. Verktøyene våre er ikke bare rimelige, de er også holdbare og slitesterke. De kan brukes til innvendig og utvendig måling samt måling av dybden.

Profilmal – når det ikke er nok med en vanlig linjal

En profilmal er perfekt for deg som for eksempel legger tepper og gulv eller lager hyller eller benker. Malen er litt annerledes enn en vanlig linjal, og den brukes til å lage et avtrykk av den ønskede profilen, der de buede og uregelmessige linjene overføres.
På den måten blir målingen mer nøyaktig.

Mikrometer

Et mikrometer gir svært god nøyaktighet. Hos Biltema finner du et mikrometer med friksjons- og låseanordning, matt forkrommet skala for enkel avlesning, samt en nøyaktighet på 0,01 mm.

Et mikrometer er perfekt for deg som for eksempel arbeider i industri, siden det blir enklere enn noensinne å måle